De parcă aș fi hârtie de Daniela Dröscher, regia Leta Popescu

Eveniment online  |  Teatru

Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Seria de traduceri de noi piese pentru copii și adolescenți realizate de Ciprian Marinescu începe în acest an cu textele „De parcă aș fi hârtie“ de Daniela Dröscher, „4YourEyesOnly” de Esther Rölz și „8 tați“ de Tina Müller. Acestea vor fi prezentate prin rețelele sociale ale Centrului de teatru educațional Replika din București și Teatrul pentru Copii și Tineret GONG din Sibiu sub formă de spectacole lectură online
„De parcă aș fi hârtie“ de Daniela Dröscher
13 +
Liz este cea mai mică dintre cei patru frați care își petrec copilăria împreună. E furioasă că nu vrea să crească. Va avea întotdeauna 15. Sau nu? Ce se întâmplă pe lac în ziua aceea? Liz a mers acolo singură, a vrut să patineze și a salvat viața unui băiat. Băiatul acesta își va trage un glonț în cap mai târziu.
Tatăl și-a părăsit familia și nimeni nu a observat cu adevărat plecarea lui. Liz ia droguri, fură, are nevoie de bani, dispare nopțile, așa că nicio arestare la domiciliu nu ajută.
„De parcă aș fi hârtie“ este o piesă despre o fată care caută limitele, ia droguri și iubește intoxicația. Pentru acest text, Daniela Dröscher a primit premiul „Vocabulary Rhineland-Palatinate” – parte a premiului a fost premiera piesei la Teatrul pentru Copii și Tineri Speyer.

Sursa text & foto