BALÁZS BALOGH QUINTET (Ungaria)


Când:
19 Mai 21:00 22:00
Bilete:
Intrarea liberă
Gazdă:

Campului Street. No.16, Sibiu, Romania, 550126
Organizator:

Despre

Trupa a fost înființată de bateristul maghiar Balázs Balogh, în orașul Graz din Austria. De la înființarea sa, în anul 2014, formația s-a constituit ca un cvintet cu o componență internațională, având de-a lungul timpului membri proveniți din țări precum Italia, Austria, Ungaria, Croația, Muntenegru și Brazilia.

Scopul a fost crearea unei trupe care, pornind de la o instrumentație foarte simplă, să reușească să obțină un sound characteristic. În acest scop, Balázs a găsit parteneri perfecți în actualii membri ai cvintetului, respectiv Tobis Pustelnik (AT) la saxofon tenor, Lajos Tóth (HU) la pian, Márton Fenyvesi (HU) la chitară și Gustavo Boni (BR) la chitară bas.

Trupa a participat la Concursul internațional de jazz de la Zilina, Slovacia (2015), unde a câștigat Premiul II. De asemenea, a câștigat Premiul pentru cea mai bună trupă la Concursul de jazz de la Sibiu (Sibiu Jazz Competition), România (2016). În anul 2017, Balázs Balogh a obținut diploma de masterat de la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Graz (AT) și a urcat pe scenă alături de ariști precum Randy Brecker, Stafford James, Dena DeRose, Theo Bleckmann, Domenic Landolf, David Doruzka, Zoltán Lantos și mulți alții.

Balázs Balogh - tobe
Tobias Pustelnik - saxofon
Lajos Tóth - pian
Márton Fenyvesi - chitara
Ivar Krizic - bass

Fotografii