Născut în 2000


Data și ora:
Bilete:
40 lei/ Single. 70/ Double
Gazdă:

Stefan cel Mare Street nr. 56, Sibiu, Romania, 550316
Organizator:

Despre

Cei născuți în ’90. Au ajuns la vârsta oamenilor mari. La vârsta deciziilor importante. A procrea sau a nu procrea? Iată întrebarea. A aduce pe lume un copil în anii 2000? A te lăsa pradă instinctului matern care îți cere să fii mamă? Mamă, mamă! Ajută-mă mamă! Nu sunt pregătită să cresc un prunc în lumea asta nebună! Să fiu mamă! Mamă, mamă! Ajută-mă mamă! Lumea asta imperfectă nu e pregătită pentru pruncul meu perfect.
Trei actrițe, născute în 1990, în România cea proaspăt ieșită din comunism. Ajunse iată la vârsta deciziei de a aduce pe lume un prunc. Răspunsul e DA! De trei ori da! Ați trecut în etapa următoare.
Au rezultat trei prunci născuți în 2017, 2018, 2019.
A patra actriță, emigrantă în România anilor 2000, în România cea europeană. Dând naștere unui prunc în anul 2019. Departe de casa ei, de țara ei, de continentul ei. Așadar 4 actrițe, trei sunt mame, iar a patra vrea să devină mamă.
Poveștile lor, îndoielile lor, speranțele lor, dezamăgirile lor, spaimele lor, visele lor. Și pruncii lor, care fac primii pași, rostesc primele cuvinte. Pruncii născuți în 2000, în mileniul acesta straniu și imprevizibil.
“NĂSCUT ÎN 2000” este o producție BIS Teatru, a cărei protagoniste sunt actrițele Aneea Opriș, Alexandra Roatiș și Andrada Grosu, toate născute în anul 1990. Pe parcursul procesului de creație li s-a alăturat Shama Leah, născută în Kampala, Uganda.
Textul spectacolului a fost generat într-un proces de colaborare între regizor și actrițe pe baza experiențelor personale ale acestora în ceea ce privește maternitatea.
Spectacolul împletește elementul biografic cu cel social, întărit de o dimensiune documentară video.
De menționat faptul că toată munca de creație (atât conceperea scenariului, cât și repetițiile pentru spectacolul propriu-zis) au avut loc în mediul on-line, fiind înregistrate și documentate.
NĂSCUT ÎN 2000
cu: Aneea Axentea, Andrada Grosu, Alexandra Roatiș, Shama Leah.
regia: Bogdan Sărătean
Proiect finanțat de Ministerul Culturii în cadrul programului ACCES Online 2020.
Premiera: 16 august 2020.
NĂSCUT ÎN 2000 este parte din Trilogia BIS Teatru, “Născut în România”.
Prima parte a trilogiei, NĂSCUT ÎN ’90 a avut premiera în 1 decembrie 2014.
- BIS Teatru e o companie (in)dependentă de teatru din Sibiu, România.
- Grădina BIS este un hub cultural aflat în Sibiu, pe strada Ștefan cel mare nr. 56, unde au loc, în aer liber, spectacole de teatru pentru toate vârstele, concerte, ateliere.
- În această perioadă, la evenimentele BIS numărul maxim de participanți este 45.
- Sunt respectate toate normele sanitare în vigoare. Purtarea măștii este obligatorie!
- Accesul în grădină este permis cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului. Vă recomandăm să veniți din timp pentru a evita aglomerația și pentru a începe spectacolele la ora anunțată.
- Vă încurajăm să achiziționați biletele ON-LINE, din timp, de pe platforma iabilet.ro, la prețul de 40 lei (Single) și 70 lei (Double). Biletele Double sunt ptr 2 persoane (cuplu/ familie/ prieteni), iar această categorisire ne ajută să organizăm distanțarea fizică necesară între spectatori.
- În seara spectacolului, la intrare, va fi disponibil un NUMĂR LIMITAT de bilete la prețul de 50 lei/ persoană.
- Biletele își pierd valabilitatea la ora începerii spectacolului.
- Spectacolele lunii august sunt producții independente BIS Teatru, care se susțin doar & numai din biletele achiziționate de dumneavoastră.