Asociația Scriptus Sibiu


Address

Piața Mare 10, Sibiu, Romania

Despre

Asociatia Scriptus Sibiu a luat fiinta pe data de 27 iulie 2001 la initiativa unui grup de tineri, studenti ai Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, din dorinta de a întari efortul depus de celelalte organizatii de tineret din Sibiu privind atragerea tinerilor spre cultura româneasca, spre traditiile stramosesti care tind sa se piarda, precum si spre ajutorarea celor aflati în suferinte.

Scopul Asociatiei Scriptus este "redescoperirea valorilor culturale traditionale românesti, apararea drepturilor tinerilor si ajutorarea familiilor nevoiase".

Asociatia Scriptus Sibiu a reusit sa sprijine cu ajutoare materiale un numar de peste 80 de familii din judet aflate în situatie de risc social, a dotat caminul Facultatii de Teologie "Andrei Saguna" din Sibiu cu mobilier pentru salile de cursuri, paturi, saltele tip Relaxa si lenjerie de pat.

Prin intermediul presedintelui Lucian Coca, în calitatea sa de initiator si coordonator al Târgului National de Carte si Revista Religioasa, Asociatia SCRIPTUS a preluat din anul 2001 organizarea acestui Târg National de Carte si Revista Religioasa (TNCRR), unica manifestare de acest gen din România .

Dintre proiectele de viitor ale Asociatiei Scriptus Sibiu merita amintite înfiintarea unei linii speciale de telefon si Internet "Hot-line antisuicid" prin care se doreste consilierea persoanelor aflate în pragul tentativei de suicit, organizarea pe mai departe a Târgului National de Carte si Revista Religioasa, organizarea unor tabere transfrontaliere pentru tineri, precum si colaborarea cu diverse ONG-uri din alte tari.

Bineînteles ca toate acestea implica un efort deosebit, atât financiar cât si logistic, iar orice ajutor pentru realizarea a tot ceea ce ne-am propus este bine venit, fie din partea firmelor prin sponsorizari, fie din partea tinerilor, si nu numai, cu un sfat bun, o idee, un gând...vorba aceea: "o idee-deschide o cale, o sugestie-elimina greseala, o remarca-aduce îmbunatatire".

Alte sugestii

Transfăgărășan Challenge

Activități în județul Sibiu / Organizatie / Organizator de Evenimente

Școala Gimnaziala "Radu Selejan"

Centru de educație / Organizatie

Asociatia Monumentum

Organizatie

English MINDSET

Organizatie

Organizatie