Cele mai frumoase evenimente din Sibiu în perioada următoare


Sibiul de odinioară

Ediția a V-a Festivalului Sibiul de Odinioară are loc în 18-19 august 2018. Locația rămâne aceeiași ca și până acum - Pădurea Dumbrava - Camping. Pe scenă vor urca Compact, Timpuri Noi, Onenightstand, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Emeric Imre! Intrarea e liberă.

Vezi pagina evenimentului

Holzstock Festival 2018

Holzstock Festival este un mic festival de muzică care anul acesta ajunge la ceea de-a cincea ediție. Festivalul are loc în satul Hosman de pe Valea Hârtibaciului, între 17 și 19 august. Vecinătatea bisericii-cetate din Hosman dar și priveliștea extraordinară spre Munții Făgăraș oferă un cadru unic pentru desfășurarea acestui festival. În cele două zile de festival, participanții, atât localnici cât și sibieni, se bucură împreună de muzică, ateliere de lucru/creație, activități sportive, vizionarea unor filme, discuții și cântece la foc de tabără, mici drumeții în zona satului Hosman.

Vezi pagina evenimentului

Concert SUBCARPAȚI în Piața Mare

Subcarpați ajung din nou pe scena din Piața Mare în cadrul evenimentului Gusturile Sibiului, organizat de Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 pentru a marca finala Concursului European Young Chef Award. Concertul începe la ora 21.30, intrarea e liberă.

Vezi pagina evenimentului

Festivalul Medieval Cetăți Transilvănene Sibiu 2018

Festivalul Medieval "Cetăți Transilvane" Sibiu este locul unde, la finele lunii august, în fiecare an, în inima celui mai frumos oraș din România, arta și cultura medievală coboara în cetate. Ediția din anul 2018 are loc în perioada 24-26 august.

Vezi pagina evenimentului

Teatru în Terezian

Cei de la Teatrul din Cartier își continuă călătoria prin cartierele Sibiului. Următoarea locație, absolut inedită, a găzduit și anul trecut două spectacole, cu un succes extraordinar - malul Cibinului, Podul Neculce. Spectacolele ce vor avea loc în acest decor deosebit sunt ”Orașul meu” și ”Planeta roz bombon (Lipicioșii)”. Intrarea este liberă.

Vezi pagina evenimentului

Sibiu DJ Awards

Sibiu DJ AWARDS încheie sezonul de summer party cu cei mai populari DJ, cu o expunere spectaculoasă a sunetului, a luminilor și a efectelor vizuale. House, EDM, Techno, Drum & Bass și toate celelalte variații ale muzicii electronice sunt transpuse live pe scena acestui eveniment ce are loc în 30 august, în Piața Mare, intrarea e liberă.

Vezi pagina evenimentului

Focus in the Park 2018

În weekendul 31 aug – 2 septembrie are loc în parcul Sub Arini prima ediție Focus in the Park. Va fi un weekend plin: concerte, zone dedicate sportului, filmului, fotografiei, gastronomiei, activităților interactive și relaxării. Pe scena festivalului ajung anul acesta unele dintre cele mai iubite trupe alternative din România: C.O.M.A, Șuie Paparude, byron, Omul cu Șobolani, The Mono Jacks, și mulți, mulți alții.

Vezi pagina evenimentului

Târgul Olarilor, ediția 52

„Târgul Olarilor”, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, a ajuns în acest an la cea de-a 52 –a ediţie. În zilele de 1 și 2 septembrie 2018, între orele 9.00-20.00, meșterii olari vor expune, spre vânzare, o gamă largă de produse decorative sau utilitare. Nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului şi atelierele de olărit, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului.

Vezi pagina evenimentului

Craft Fest Sibiu 2018

Festivalul „Sibiu Craft Fest” își propune să promoveze mărcile de bere artizanală din Sibiu și din țară și să ajute ca berea cu caracter să ajungă mai ușor la public. Vizitatorii vor putea degusta zeci de sortimente de bere direct de la producători, dar și câteva tipuri de cidru. Profitând de decorul verde al parcului Cetății și având drept fundal frumoasele ziduri de pe strada Cetății, festivalul este ocazia perfectă pentru o petrecere în aer liber, cu lampioane, baloane, jocuri și muzică, la care este invitată întreaga comunitate. Iar cum berea complimentează aproape orice produs culinar, vizitatorii vor putea degusta felurite delicatese locale.

Vezi pagina evenimentului

Foodie - Street Food Cuisine - 2018

Și în acest an, Parcul Cetății devine din nou decorul unui adevărat festin culinar. Timp de patru zile cele mai impresionante Food - Truck-uri din România parchează pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu. În plus, organizatorii au programat pentru 13-16 septembrie concerte și o mulțime de alte surprize.

Vezi pagina evenimentului

Transilvania Gastronomică - Food Culture Festival

20 de chefi de top din România și din Europa se întâlnesc la Sibiu între 14 și 16 septembrie. Programul evenimentului include prezentări, master-classes de gastronomie, evenimente culinare, vizite la producători locali și piețe locale.

Vezi pagina evenimentului

Sibiu Guitar Meeting 2018

„Pune mâna pe chitară” este un program social-cultural de educație nonformală în rândul copiilor și tinerilor din Sibiu. În cadrul acestui proiect are loc și Sibiu Guitar Meeting unde, pe lângă ateliere și workshop-uri pentru pasionații de muzică, are loc și cel mai mare concert colectiv, la care iau parte simultan peste 400 de chitariști!

Vezi pagina evenimentului Vezi evenimentul Sibiu 100. Centenarul României Mari

Alte sugestii

Tot ce trebuie să știi dacă plănuiești o vizită la Sibiu acum
Sibiu de Florii
Paștele în Sibiu
„O vedere din Gușterița" - concurs de fotografie [termen limită: 10 octombrie 2021]
„La Sibiu, de Dragobete”. Junii Sibiului celebrează iubirea