„Născut în 2000” @ 25 de ore de teatru non-stop ACCES GRATUIT ONLINE


Daten und Stunden:
Tickets:
INTRAREA LIBERĂ
Host:

Stefan cel Mare Street nr. 56, Sibiu, Romania, 550316
Organizer:

About

„Născut în 2000”, BIS Teatru
Scenariul și regia: Bogdan Sărătean 
Cu: Andrada Grosu, Shama Leah, Aneea Opriș, Alexandra Roatiș 
Scenografia: Alexandra Budianu
Univers sonor: Alexandru Radu 
Asistente de proiect: Oana Șchiau, Flavia Ranf
Producător: BIS Teatru

Cei născuți în ’90 au ajuns la vârsta oamenilor mari. La vârsta deciziilor importante. A procrea sau a nu procrea? Iată întrebarea. A aduce pe lume un copil în anii 2000? A te lăsa pradă instinctului matern care îți cere să fii mamă? Trei actrițe, născute în 1990, în România cea proaspăt ieșită din comunism. Ajunse iată la vârsta deciziei de a aduce pe lume un prunc. Răspunsul e DA! De trei ori da! Ați trecut în etapa următoare. Au rezultat trei prunci născuți în 2017, 2018, 2019. A patra actriță, emigrantă în România anilor 2000, în România cea europeană dă naștere unui prunc în anul 2019. Departe de casa ei, de țara ei, de continentul ei. Așadar 4 actrițe, trei sunt mame, iar a patra vrea să devină mamă. Poveștile lor, îndoielile lor, speranțele lor, dezamăgirile lor, spaimele lor, visele lor. Și pruncii lor care fac primii pași, rostesc primele cuvinte. Pruncii născuți în 2000, în mileniul acesta straniu și imprevizibil.

“NĂSCUT ÎN 2000” este o producție BIS Teatru, a cărei protagoniste sunt actrițele Aneea Opriș, Alexandra Roatiș și Andrada Grosu, toate născute în anul 1990. Pe parcursul procesului de creație li s-a alăturat Shama Leah, născută în Kampala, Uganda. Textul spectacolului a fost generat într-un proces de colaborare între regizor și actrițe pe baza experiențelor personale ale acestora în ceea ce privește maternitatea. Spectacolul împletește elementul biografic cu cel social. NĂSCUT ÎN 2000 este parte din Trilogia BIS Teatru, “Născut în România”. Prima parte a trilogiei, NĂSCUT ÎN ’90 a avut premiera în 1 decembrie 2014.
Durata aproximativă: 1h 10 min

ACCES GRATUIT
Evenimentul se difuzează pe canalul de YouTube al BIS Teatru:

https://www.youtube.com/channel/UC09lzJRr01ZngtQQhYZj5cg

Ediția a XI-a a Festivalului „25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP” este o acțiune cofinanțată de: AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.
Partener de tradiție: Marquardt Sponsor: Garanti BBVA 
Parteneri: Filarmonica de Stat Sibiu, Hotel Golden Tulip, Biblioteca Județeană Astra
Parteneri media: Rock FM, Zile și Nopți, Capital Cultural, Profil Cultural, Turnul Sfatului, Sibiu100%, Tribuna, Ora de Sibiu, Știri de Sibiu, Sibiul în Imagini.