Altițe. Inspirație și aspirație

Altițe. Inspirație și aspirație


Host:


Strada Pădurea Dumbrava 16-20, Sibiu, Romania

Organizer:

Daten und Stunden:

Freitag, 14 Juni 2024 - Sonntag, 02 März 2025
14:00 - 17:00

About

🪡 "Altițe. Inspirație și aspirație" ne prezintă o sută douăzeci și două de cămăși cusute în perioada 2018-2024, după planșele din albumele realizate de Elisa Brătianu (1943) și de Elena C. Cornescu (1906). „Ele fac parte din marea familie europeană a cămășilor încrețite la gât, opulente, pline de mătase și strălucire, reflectând orientul și occidentul deopotrivă. Adună în ele sute și mii de povești locale și de departe, păstrează dialogul între culturi vechi și noi. Sunt parte a patrimoniului universal și greu de crezut că cine face cunoștință cu cămășile noastre cu altiță poate rămâne indiferent. Iile vor rămâne sursă de inspirație și asta este minunat, pentru că lumea are nevoie de frumusețe.🔆
Alături de aceste cămăși contemporane, punct de inspirație și aspirație, Muzeul ASTRA expune în premieră un costum etalon din patrimoniul său.
🤝Partenera muzeului în această acțiune este Asociația Semne cusute, o „comunitate patrimonială” care promovează, cu respect și responsabilitate, tehnicile de lucru ale cămășilor tradiționale, inspirându-se din colecțiile muzeelor și din paginile Albumelor cu modele.

📍Locație: Pavilionul Muzeal Multicultural (sala 1 și mediatecă), Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului
📅Perioada: 14 iunie 2024 – 2 martie 2025, de miercuri până duminică
ℹ️Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 14 iunie 2024, de la ora 14:00