Hermann visează

Hermann visează


Host:


Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Daten und Stunden:

About

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani
Sala Etaj

HERMANN VISEAZĂ
O dramatizare de Daniel Chirilă

REGIA: Eliza Păuna; SCENOGRAFIA: Romulus Boicu; MUZICA: Charlie Fălămaș; DISRIBUȚIA: Raluca Răduca, Adrian Prohaska, Lucia Barbu, Charlie Fălămaș.

durata: 45 min.
preț bilet flexibil: 12 lei


Hermann este un băiețel ca oricare altul. Are numai 8 ani și are toate grijile pe care le poate avea un copil la vârsta lui: şcoala e prea grea, timpul nu-i mai ajunge pentru joacă și este dojenit permanent de părinţi și profesori, fiindcă toţi vor să-l schimbe, dar el vrea să rămână acelaşi copil visător și jucăuș. Imaginaţia este una dintre supercalitățile lui Hermann, astfel, un drum banal spre şcoală, devine o aventură în care Hermann este eroul care îi salvează pe părinţi, profesori și chiar întregul oraș.
Spectacolul este o incursiune în mintea copilului care trece prin schimbări, ale cărui responsabilităţi venite odată cu începerea şcolii încep să planeze înfricoşător asupra lui, iar adulţii din jur au din ce în ce mai multe aşteptări de la el. Poate fi un spectacol în care orice copil are dreptul să se răzvrătească împotriva maturizării şi a trecerii timpului, care nu mai are răbdare cu el. În același timp, este şi un spectacol cu un final neaşteptat, în care copilul descoperă că propriile frici şi supărări sunt mult mai mici decât credea, iar disciplina venită din educaţia solidă te poate ajuta să îmblânzeşti timpul şi lumea.
„Hermann visează” poate fi călătoria necesară oricărui copil care se desprinde de programul cotidian al unei zile în care merge la şcoală şi are teme, pentru a-şi duce către îndeplinire propriile aventuri cu adevărat fantastice.

Sursa