Hrană și adăpost în lumea muntelui 2.0

Hrană și adăpost în lumea muntelui 2.0


Host:


Strada Pădurea Dumbrava 16-20, Sibiu, Romania

Organizer:

Daten und Stunden:

About

🐑Weekend-ul acesta Muzeul ASTRA vă invită la un nou eveniment cu specific pastoral, intitulat Hrană și adăpost în lumea muntelui 2.0. Proiectul, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, aduce la viață sectorul Păstorit cu restaurări spectaculoase și expoziții moderne în zonele Sătic, Puru și Câmpu lui Neag. La stâna din Puru veți descoperi o expoziție interactivă, unde tradiția se întâlnește cu inovația într-un spațiu dedicat atelierelor meșteșugărești și creative. Surla din Sătic, reconstruită cu grijă, oferă un spațiu autentic pentru activități și adăposturi temporare.

⚒️Veți putea participa la ateliere de prelucrare a lemnului și 🪡 textilelor, unde veți confecționa bâte, răbojuri, traiste și ciucuri (22 - 23 iunie). 
🫕Nu ratați demonstrațiile culinare, unde veți putea degusta delicii tradiționale precum untul, balmoșul și cocoloșul cu brânză (23 iunie)! 

📜Ghidajele tematice, poveștile captivante și publicațiile ilustrate vor completa experiența, transformând-o într-o călătorie memorabilă în lumea pastorală. Sunteți invitați să descoperiți cum se adaptau păstorii la mediul natural, adeseori ostil, din zonele montane și să experimentați tradițiile și meșteșugurile lor într-un mod interactiv și educativ. 
Evenimentul va fi îmbogățit de momente muzicale 🎶 susținute de artistul Călin Han, duminică între orele 12:00 și 14:00.

📍Locație: Muzeul în aer liber
🗓️Perioada: 22 - 23 iunie 2024
⏰Interval orar: 11.00 - 17.00 

Photos