Povestea urzicii - de pe câmp în cratiță

Povestea urzicii - de pe câmp în cratiță


Tickets:

150 lei/adulți, gratis pentru copii sub 7 ani, 75 Lei pentru copii între 7 și 14 ani

Host:

DC45, Hosman 557168, Romania

Daten und Stunden:

About

Gazda noastră: Veronica Vaida
Ce poți face cu un braț de urzici? Urzici sleite și ciorbă cu urzici... Nu doar atât! Am căutat rețete internaționale care au ca vedetă urzica și le-am adunat într-o poveste pe care o construim împreună.
Mergem să culegem urzici și apoi experimentăm gătitul cu ele. Veronica Vaida ne îndrumă în acest demers dar creativitatea fiecăruia va fi pe masă!
După aceasta scurtă lecție culinară vom degusta rețete cu urzici pe care le poți face și tu acasă cu instrucțiunile primite.
Haideți sa ne urzicăm!*
*Ioana ne va povesti mai multe despre terapia prin biciuire cu urzici
PROGRAM
10:00 - 11:00 Identificarea și culesul urzicilor si a altor plante de sezon din flora sălbatică. (Joe si Viky vor povesti despre importanța diversității florei în peisajul cultural al Transilvaniei - https://www.facebook.com/ForumPeisajDeschis).
11:00 - 16:00 Brunch cu produse gătite din urzici
- Supă cremă de urzici
- Ciorbă tradițională de urzici
- Chipsuri de urzici
- Pâine de casă cu urzici (Moara Veche)
- Pesto de urzici
- Cartofi la cuptor cu urzici
- Chec cu urzici și lămâie
12:00 - 12:30 Prezentarea unei rețete cu urzici pas cu pas. Scurta prezentare a motivației de a găti simplu și colorat. (Veronica Vaida - https://www.instagram.com/veronica_traieste/).
12:30 - 13:30 Experimentarea unei rețete cu mai multe ingrediente la alegere. Fiecare participant va face o combinație proprie.
13:30 - 14:30 Beneficiile terapeutice ale urzicii asupra corpului, minții și inimii (Ioana Cotulbea - Pojarnitza https://www.facebook.com/pojarnitza)

CUM SĂ VĂ ÎMBRĂCAȚI:
Purtați haine care vă acoperă pielea pentru a nu vă urzica sau zgâria. Luați o pereche de încălțări potrivită pentru plimbare.
CE SĂ ADUCEȚI:
Carnet de notițe, mănuși de protecție și traiste de pânză pentru urzici. Un borcan de sticlă (350 ml) în care puteți lua acasă ce ați experimentat la lecția de gătit.
UNDE NE ÎNTÂLNIM:
Moara Veche, Hosman - Valea Hârtibaciului, Județul Sibiu
Înscriere pentru participare pe www.eat-local.ro
Costuri: 150 lei/adulți, gratis pentru copii sub 7 ani, 75 Lei pentru copii între 7 și 14 ani.

Sursa text & foto