Noi restricții pentru Sibiu, Cisnădie și Șelimbăr - 25 martie

Noi restricții pentru Sibiu, Cisnădie și Șelimbăr - 25 martie


Circulaţia în weekend va fi permisă până ora 20, iar magazinele se închid la ora 18

Guvernul a aprobat joi noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Acestea au fost propuse de CNSU, după o ședință care a avut loc joi. Măsurile urmează să intre în vigoare de vineri, imediat după publicarea lor în Monitorul Oficial.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, joi seară, că în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 trece de 4 la mia de locuitori circulaţia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică va fi permisă până ora 20,00, iar activitatea operatorilor economici se va desfăşura până la ora 18,00.

"Referitor la intervalul orar în care este permisă circulaţia: unde incidenţa e peste 4 la mie în ultimele 14 zile, urmează ca în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică circulaţia să fie permisă până la ora 20,00, iar la operatorii economici activitatea să fie permisă până la ora 18,00. Revenirea asupra acestei măsuri în timpul weekend-ului se face când incidenţa scade sub 3,5 la mie", a declarat Arafat, la Palatul Victoria.

În județul Sibiu restricțiile se aplică în municipiul Sibiu, în Cisnădie, Șelimbăr, Tilișca și Șura Mică, unde rata de incidență depășește 4 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.  

Totodată, operatorii economici care au activitatea de fitness, ca și profil, vor avea activitatea suspendată acolo unde incidența depășește 4 la mie și se va relua activitatea când incidența scade sub 3,5 la mie.

Întrebat dacă regula se aplică şi în cazul sălilor de sport unde se antrenează sportivii de performanţă, şeful DSU a spus: "Măsura este pentru sălile de fitness (...), deci, nu se menţionează sportul de performanţă". 

Potrivit declarațiilor autorităților, declaraţia pe proprie răspundere va fi necesară după ora 20:00.

"18:00 până la 20:00 este timpul care este lăsat, se închid magazinele, lumea se întoarce acasă. Deci, între 18:00 - 20:00 se circulă. După 20:00, atunci da, dacă ieși atunci - și nu înseamnă că dacă ai ieșit în jurul casei - dacă ieși și vrei să te deplasezi undeva, trebuie să ai declarația pe proprie răspundere, care zice unde pleci, care e motivul deplasării, în conformitate cu excepțiile care sunt prevăzute în hotărârea de guvern, care nu se schimbă" a spus Arafat.

În cazul în care se va depăşi incidenţa de 7,5 la mia de locuitori, măsurile vor fi valabile şi în timpul săptămânii.

Declarație pe propira răspundere (26 martie 2021)

Similar Suggestions

Tot ce trebuie să știi ca localnic sau turist în Sibiu, pe timp de pandemie
Flux special de vaccinare pentru copiii cu vârsta între 5-11 ani la centrul de vaccinare de la Cantina Municipiului Sib
Din 12 noiembrie, Căsuța lui Moș Crăciun din Piața Mare devine centru de vaccinare
Unde te poți imuniza cu a III-a doză de vaccin în Sibiu și împrejurimi
Municipiul Sibiu va avea un centru de vaccinare drive-through pe Cazarma 90