Tot ce trebuie să știi ca localnic sau turist în Sibiu, pe timp de pandemie

Tot ce trebuie să știi ca localnic sau turist în Sibiu, pe timp de pandemie


Află ce restricții sunt acum în vigoare, ce locații sunt deschise și în ce condiții te poți deplasa

Cu toții suntem derutați de situația actuală, mereu în schimbare. Dar pentru că iubim orașul și dorim să vă bucurați de el responsabil, am compilat la un loc cele mai importante informații pentru localnicii care vor să se bucure de ceea ce are orașul de oferit, dar și pentru turiștii care urmează să ne viziteze în această perioadă.

📸 Marius Iuliu Neamțu

▪ Noile măsuri intrate în vigoare în 9 martie

Începând din 9 martie, ora 00.00, își încetează aplicabilitatea Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Noile măsuri COVID

Astfel, încetează TOATE restricțiile, precum și restrângerea sau interzicerea unor activități așa cum erau prevăzute în actul normativ menționat, spre exemplu:
  • obligativitatea purtării măști de protecție în spațiile publice
  • restrângerea sau interzicerea organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri
  • restrângerea sau interzicerea circulației persoanelor și vehiculelor în locurile și, după caz, în intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu.
De asemenea, punctele de trecere a frontierei, închise temporar, total sau parțial, pe perioada stării de alertă, se vor redeschide, astfel:
– la frontiera româno-ungară: Carei – județul Satu – Mare
– La frontiera româno-bulgară : Lipnița, Dobromir – județul Constanța.

Documentele (spre exemplu: cartea de identitate, permisul de conducere) a căror valabilitate a fost prelungită pe perioada stării de alertă, urmează să expire după o perioadă 90 de zile  de la încetarea stării de alertă. În acest sens, structurile MAI responsabile pentru emiterea unor astfel de documente vor informa cetățenii cu privire la modalitatea eliberării acestora astfel încât să fie evitată aglomerația la ghișee.

sursa: mai.gov.ro

Similar Suggestions

Flux special de vaccinare pentru copiii cu vârsta între 5-11 ani la centrul de vaccinare de la Cantina Municipiului Sib
Din 12 noiembrie, Căsuța lui Moș Crăciun din Piața Mare devine centru de vaccinare
Unde te poți imuniza cu a III-a doză de vaccin în Sibiu și împrejurimi
Municipiul Sibiu va avea un centru de vaccinare drive-through pe Cazarma 90
Noi restricții pentru Sibiu, Cisnădie și Șelimbăr - 25 martie