Concert RIFF 50th Anniversary


Data și ora:
Gazdă:

Radu Stanca str., Sibiu, Romania, 550170

Despre

Asociația CULTURAL Act  organizează Riff 50th Anniversary, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin care marchează activitatea muzicală de o jumatate de secol grupului sibian RIFF.
12 discuri editate, peste 3500 de concerte în ţară, dar şi în Germania, Olanda, Luxemburg și Italia, apariţii Tv şi radio, piese memorabile: În loc de bun rămas, Ana-Maria, Cercul vieţii, Plouă la Woodstock, Mr. Jimi, Regele şoselei, Povestea lor, Nerostitele cuvinte, Primii paşi, Un joc a fost ...
Acesta este grupul RIFF, exponent de seamă al rock-lui din România, formaţie care abordează un hard-rock sănătos cu nuanţe de blues, apreciată de public pentru calitatea şi prospeţimea muzicii, prestaţia artistică profesională şi show-ul electrizant.
Foarte puţini artişti români se pot mândri cu o carieră atât de bogată, continuă, suţinută, încărcată de realizări profesionale şi sentimentale.
 
În cadrul proiectul Riff 50th Anniversaryse  desfășoară patru evenimente:
 
Concert Riff 50th Anniversary – duminică 13 sept. 2020, ora 19,30, Habermann Markt
 
Un spectacol de 2 ore și 10 minute cu piese din toate perioadele de activitate ale formației RIFF, bazat pe un scenariu urmând cronologia momentelor importante din istoria grupului, cu o scenografie video deosebită.  
De asemene vor fi prezentate în premieră melodiile de pe cel de-al 12 –lea album RIFF – Rătăcit în Paradis, disc pregătit pentru aniversarea grupului.
 
Expoziție Riff 50 ani de rock în imagini - afise și fotografii rare
13 și 14 sept. 2020, între orele 10.00 – 18.00 Pavilionul din Habermann Markt 
 
Organizăm o expoziție cu  peste 100 de afise originale, afișe ale turneelor și spectacolelor susținute de grupul RIFF și 150 de fotografii rare cu actuali și fosti membrii ai grupului, în spectacole dar și în ipostaze inedite. Cu siguranță aceste instantanee vor strârni interesul publicului vizitator. 
 
Din copilăria mea - spectacol muzical – 13 sept. 2020, ora 11.00, Habermann Markt
 
Este un spectacol de teatru cu păpuși, o alegorie pentru copii și părinți. Cele zece cântece compuse de Florin Grigoraș și interpretate live de formația RIFF, crează momente dinamice, interactive, copiii sunt prinși în balansul ritmului și cântă cu mare placere refrenele antrenante.
Un spectacol despre cea mai frumoasă perioada a vieții: copilăria. Inocentă, veselă,  lipsită de griji, ferită de greutăți și mai ales plină de speranță.
 
Lansarea CD-ului RIFF – Rătăcit în Paradis – 14 sept. 2020, ora 13.00 habermann markt
Evenimentul de prezentare și lansare a celui de-al 12-lea album editat de grupul RIFF. Albumul conține 8 piese, muzica și textele cântecelor sunt semnate de Florin Grigoraș, iar înregistrate au fost efectuate în perioada 1 iulie 2019 – 1 martie 2020.
În cadrul lansării organizăm o conferință de presă cu reprezentanți din mass-media locală și națională și o sesiune de autografe.