Elisa Ștefan și Pintea Dan-Raul la NAG Sibiu


Data și ora:
Gazdă:

Strada Andrei Șaguna 5, Sibiu 550009, România
Organizator:

Despre

Pe 15-17 octombrie, va avea loc un fenomen astronomic inedit, plecat de la luna roz Nag, simbolul optimismului, traversat de steaua în devenire Elisa Stefan și apus sub soarele arhetipal Dan Raul Pintea.

Conjuncția se va produce la ora 18, când superluna roz se va afla la cea mai mică distanță de pământ, unde-i localizată Dragostegallery, simbolul celor care-și urmează pasiunea full time.

Carieră
Ori pentru Elisa Ștefan pictura nu este doar un hobby, este un stil de viață. Autodidactă, Elisa Ștefan este elevă la Colegiul National Pedagogic din Focșani. Dar își dorește o carieră în domeniul artelor și de aceea studiază și exersează intens pentru a deveni faimoasă. Câteva din lucrarile ei au fost expuse în București la Art Safari și Super Festival. Lucrează în diferite medii și se axează, în principal, pe anatomie, fiind într-un continuu proces de învățare, explorând si admirând frumusețea particularităților fizice umane.
Arta Elisei @esartc cuprinde lucrări care au ca factor comun omul în diferite ipostaze, în diferite stiluri. Operele reprezintă modul prin care ea descoperă diferențele trupești, acestea fiind creații proprii, inspirate sau chiar mici reproduceri după artiști ca Jean-Baptiste Camille Corot, Dante Gabriel Rosetti, Francesco Hayez, Eadweard Muybridge si altii, din 2019 culegând figuri demne de atenție care nu se încadrează precis în standardul de frumusețe setat de societate.

Dragoste
Pintea Dan-Raul, în schimb, trăiește deja din artă. Scrie tricouri cu Dragoste și are magazinul de desfacere @dragostegallery, dar la bază este grafician, absolvent al Facultății de Arte Plastice și Masterului Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca. Activitatea lui principală este arta contemporană unde activează cu expoziții avute în România, Portugalia, Belgia, Serbia, Germania, Polonia, Irlanda, Anglia, Olanda iar puținul timp care-i rămâne îl dedică susținerii comunității creative. Elisa Stefan este primul artist pe care îl expune la @dragostegallery. Inocența din arta ei are o frumusețe particulară, crede mult în ea și crede că va fi o stea. A descoperit-o sub acronimul @esartc după ce i-a dat add și a devenit instant artista lui preferată. A fost dragoste la prima vedere.

Bani
Expusă pe pereți opuși arta celor doi pare în total contrast dar se aseamănă prin pasiunea investită în arta lor, redată prin brandul Dragoste expus între ei. Seamănă că sunt lei amândoi deși fac parte din generații diferite. El dinainte de revoluție, ea din noua generație de artiști, care știu să folosească platformele sociale pentru a se face cunoscuți. Născut înainte de internet Pintea Dan-Raul a prins crearea scenei de artă contemporană românească în timp ce studia Facultatea de Arte Plastice la Cluj și a debutat în artă acum 15 ani la prima ediție NAG. În momentul în care a invitat-o să expună la Nag, a conștientizat că și ela fost ajutat la rândul lui de Suzana Dan, Organizatorul nag Național care i-a decontat transportul și i-a plătit un onorariu ca să expună. Însă cum în toată cariera lui nu a avut parte de aceste lucruri, a vrut să o trateze pe Elisa așa cum nu a fost el. Astfel i-a plătit transportul, a cazat-o la Hotel Continental Forum vis-a-vis de Dragoste Gallery. Mai mult, vrând să schimbe mentalitatea păguboasă a majorității galeriilor care iau gratis o lucrare artistului pe care îl expun, îi va cumpăra o lucrare, sau poate chiar 3, ce va intra în colecția galeriei și va face tot posibilul de-a o susține pe Elisa să strălucească.

_____
Last minute guest - Dan Perjovschi
_____

Dragoste Gallery
E locul celor care-și urmează pasiunea. În 2009 Pintea Dan-Raul și-a dat demisia de la job și a fixat ca termen 7 ani să reușească în artă. Dar neavând loc de artiștii consacrați în singura galerie din oraș, cea a Muzeului de Artă Brukenthal, a plecat să expună în afară. Între timp aceasta s-a desființat în 2014 și timp de 3 ani a încercat cu un grup să deschidă alt spațiu alternativ de artă dar din cauza lipsei de implicare a artiștilor și autorităților locale s-a reorientat spre pasiunea lui pe care a monetizat-o în brandul Dragoste și a câștigat ediția ZAIN din 2017. Așa a ajuns la emisiunea ROMÂNIA TE IUBESC!, care l-a făcut vizibil în toată țara. După au început să vină și banii, și-a deschis firmă și acum deține singura galerie de artă particulară din Sibiu, Dragoste Gallery, unde expune, vinde și trăiește din pasiunea lui. Reușind astfel să-și atingă țelul propus în urmă cu 7 ani.

Pintea Dan Raul PFA - Organizator Local Noaptea Alba a Galeriilor Sibiu
Noaptea Albă a Galeriilor - Organizator Național Asociația Ephemair
Dragostegallery - Organizator Expoziția Elisa Stefan și Pintea Dan Raul
#goodtime - Partener Media NAG Local