ESTE FILM Festival 2020


Data și ora:
Bilete:
12 lei
Gazdă:

Piața Mică, Sibiu
Organizator:

Despre

Anul acesta numărăm 5 ediții ESTE Film Festival și credem că suntem norocoși să ne putem reîntâlni cu publicul sibian într-un an atât de plin de provocări. Scoatem filmul în aer liber, în trei locații pe care le-am dorit intime și mai puțin convenționale, așa cum v-am obișnuit de-a lungul anilor.
Am pregătit a doua Competiție de scurtmetraje românești de ficțiune, o ocazie bună să descoperim noi cineaști din România. Doar unul dintre cele 10 filme selectate va fi desemnat câștigătorul trofeului de către juriul compus din Cătălin Olaru (critic de film), Monica Felea (producător) și Sarra Tsorakidis (regizor, câștigătoare a trofeului ESTE Film în 2019).
În cadrul secțiunii Film Românesc am cules două filme premiate recent: “Malmkrog” (r. Cristi Puiu) și “Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic), dar și prima producție românească restaurată în format digital 4K - “Balanța” (r. Lucian Pintilie).
Secțiunea Best of Europe aduce o producție sub egida Caravana Les Films de Cannes @ Este Film, dar și alte filme europene pe care nu vreți să le ratați anul acesta. Tot aici vă dăm întâlnire la Zilele LUX Prize @ Este Film, dar și la Zilele Filmului Maghiar @ Este Film.

Suntem onorați și anul acesta de sprijinul partenerilor noștri, pentru care filmul este în continuare o prioritate în dezvoltarea culturală a orașului. Este Film pentru că ne dorim împreună un festival de film al Sibiului.

----------------------------------------
POLITICA DE ACCES:
Accesul la eveniment se face prin scanarea biletului, fie printat, fie în format electronic, de pe dispozitivele mobile. Accesul este posibil doar pe baza unui bilet valabil la proiecția respectivă.
ATENŢIE!
Accesul la proiecții se va face cu 45 min înainte de începerea lor, pentru a putea aplica măsurile de siguranță și a respecta distanțarea socială.
Pentru siguranța dumneavoastră, la intrare se va efectua un triaj observațional și nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree). La intrarea in perimetrul proiecției, se va verifica temperatura fiecărui spectator. Persoanele care refuză verificarea temperaturii sau a căror temperatură depășește 37,3 grade Celsius nu vor avea acces în perimetrul evenimentului. Este obligatorie folosirea măștii pe tot parcursul evenimentului!
Respectarea distanțării de minimum 1,5 metri între persoane este obligatorie de la intrarea în incinta unde se va desfășura proiecția și până la părăsirea locului unde se desfășoară evenimentul. Nu aveți voie să schimbați amplasamentul scaunelor!
Pe lângă masca obligatorie, vă recomandăm să aveți la voi dezinfectant de mâini, respectiv pelerină și pătură, în caz de condiții meteorologice mai puțin prielnice.
Filmele din cadrul festivalului pot conține scene de sex, violență sau limbaj licențios, astfel că vă recomandăm să verificați descrierea acestora din programul oficial înainte de a cumpăra biletele.See Less

Fotografii