Casa Albastră

Obiectiv turistic


Address

Galeria de Artă Românească, Piața Mare, Nr. 5, Sibiu, România

Despre

Casa Albastră este situată în Piaţa Mare, nr. 5, lângă Palatul Brukenthal. Clădirea datează din secolul al XV-lea, însă actuala denumire i-a fost atribuită în anul 1819. Este realizată în stil baroc târziu. Faţada, organizată pe înălţimea a două etaje, este dominată de atica triunghiulară decorată cu stema Sibiului.

Unele detalii din interiorul monumentului - pasajul boltit în cruce, câteva ancadramente gotice târzii, păstrate fragmentar şi încastrate în ziduri, bolţile încăperilor de la parter - denotă o vechime mult mai mare a acestuia.

De-a lungul timpului, clădirea a suferit o serie de intervenţii, astfel încât, în afara puţinelor elemente conservate, nu prezintă un interes deosebit.

Corpul din spate al imobilului a găzduit între anii 1768-1783, când aceasta s-a aflat în proprietatea baronului von Moringer, spectacole de teatru, pentru ca, un secol mai târziu să servească Academiei de Drept, înfiinţată în anul 1844, iar după câţiva ani să devină sediul Societăţii de Ştiinţe Naturale (1858-1862). La mijlocul secolului al XIX-lea, aici a funcţionat şi magazinul de confecţii “La ducele de Reichstadt”.

În prezent, interiorul clădirii adăposteşte sectoare ale Muzeului Naţional Brukenthal.

Photo Gallery

Alte sugestii

Rezervația Lacul și Golul Alpin Bâlea

Obiectiv turistic

Transfăgărășanul

Obiectiv turistic

Turnul Pielarilor

Obiectiv turistic

Baia Populară Sibiu

Spa & Wellness / Piscină / Obiectiv turistic

Lacul și Cascada Bâlea

Obiectiv turistic