De Paște în Sibiu


Pomul de paște, vânătoarea de ouă și stropitul fetelor sunt câteva tradiții ardelenești de Paște întâlnite la Sibiu. Unde găsiți ouă încondeiate, cadouri și decorațiuni potrivite, activități pentru copii și cea mai frumoasă slujbă de înviere vă spunem noi:

Participă la o slujbă specială de înviere la Biserica din Bezded din incinta Muzeului ASTRA.
*În data de 27 aprilie muzeul este închis, dar accesul vizitatorilor pentru slujbă se va face pe poarta 1 și pe poarta de la Biserica din Bezded, începând cu orele 23:30.
📸 Slujba de înviere 2018 - Biserica din Bezded, Muzeul ASTRA

Muzeul în aer liber ASTRA

Un joc deosebit de așteptat de copii este „vânătoarea de ouă”. În prima zi de Paște, ouăle vopsite sau cele de ciocolată sunt ascunse prin iarbă pentru a fi găsite de cei mici. Află ce alte activități le sunt dedicate în perioada aceasta.

Activități de Paște pentru copii

Sărbătoarea este cu adevărat specială atunci când se petrece alături de familie și prieteni. Renunță la pregătirile obositoare și invită pe toată lumea la un brunch în weekend la Stejărișu, unde ziua începe din turnul slăninii și continuă pe coclaurile Văii Hârtibaciului. Ca să-ți tihnească!

Transylvanian Brunch, 21 aprilie - Stejărișu

Prin Sibiu și împrejurimi se obișnuiește decorarea pomului de Paște. Acesta poate fi un arbore din grădină sau un mănunchi de crenguțe înverzite. Iată unde găsești decorațiuni faine și autentice:
📸 (c) Florile Transilvaniei

Festival de produse handmade Creative Buzz #20 Florile Transilvaniei

Iar dacă tot vorbim de târguri, e bine de știut că în perioada Paștelui, între 24 aprilie și 5 mai, ne vom putea bucura de prima ediție Alt. Food Market la Habermann Markt. Aici, food truck-uri, meșteri artizani, producători locali de bere artizanală, vinuri și mâncăruri se vor reuni într-un târg alternativ, numai bun de luat la pas între vizitele de sărbători ale celor dragi.

Alt. Food Market by Habermann Markt

Piața Mare rămâne anul acesta liberă, de admirat în toată splendoarea ei arhitecturală revigorată de jocul fântânii arteziene. Atmosfera de sărbătoare începe de florii când centrul Sibiului va fi colorat și înmiresmat de flori cu ocazia Festivalului grădinilor.

Festivalul grădinilor, 18-21 aprilie, Piața Mare

Alte sugestii

„O vedere din Gușterița" - concurs de fotografie
O floare pentru Thalia
„La Sibiu, de Dragobete”. Junii Sibiului celebrează iubirea
Tobe pentru supereroi-proiect dedicat cadrelor medicale sibiene
La pas prin GușterLand - Turnul memorial