❄️ Unde te bucuri de zăpadă în Sibiu?


Zăpada este pretextul distracției prin activități de iarnă, iar Sibiul și împrejurimile sunt destinația ideală pentru asta. Indiferent dacă practici sporturile specifice sezonului de mai mult timp sau vrei doar să le încerci, iată câteva idei de experiențe de iarnă:

📸 @MountainGuide-Sibiu - Your Mountain Guides in Romania

Drumeții de iarnă și noi prieteni

Descoperă cele mai frumoase peisaje de iarnă și încarcă-te cu energie pe poteci neatinse, alături de o gașcă veselă. Iulian Pănescu este probabil cel mai cunoscut ghid montan al Sibiului care te va molipsi cu plăcerea drumețiilor montane, te va iniția în folosirea schiurilor de tură sau a rachetelor de zăpadă. Contactează-l pentru programarea ieșirilor și închiriatul echipamentului!

📸 @MountainGuide-Sibiu - Your Mountain Guides in Romania

Iulian Pănescu - ghid montan

⛸️ Mișcare pe gheață

Învățarea patinajului pe lacuri înghețate rămâne printre cele mai distractive experiențe din copilărie. Le puteți repeta pe patinoarele din Piața Mare (până în 2 februarie) sau Cisnădie.

📸 targuldecraciun

Patinoar Piața Mare Sibiu Patinoar Măgura Cisnădie

⛷️ Pârtii perfecte și competiții creative

Cunoscătorii spun că pârtiile de la Arena Platoș sunt printre cele mai bine întreținute din țară. Stratul de zăpadă este tot timpul impecabil, iar pârtiile sunt ideale pentru exersarea schiatului și a snowboarding-ului, cât și pentru pentru primele lecții cu cei mai simpatici instructori. Până și adepții săniușului au pârtia lor. Odată ce ai prins gustul, Family racing, Slide and Freeze și Bikini Race sunt doar câteva concursuri pe care nu vrei să le ratezi!

📸 ArenaPlatosPaltinis

Arena Platoș Păltiniș Vezi dacă este zăpadă pe pârtie

Mai multă zăpadă, mai sus

Pentru mai multe senzații de iarnă, urcați pe culmile munților Făgăraș și priviți valea și crestele înghețate. Transfăgărășanul este deschis până la Bâlea Cascadă de unde puteți urca cu telescaunul la lacul Balea. Igloo Village este în plină construcție!

📸 @HotelOfIce

Igloo Village Bâlea Bus

👹 Un eveniment neobișnuit

Printre cele mai incitante evenimente de iarnă din zonă este o tradiție mai puțin obișnuită care se bazează pe legenda unei fete neînfricate, pe nume Ursula. Se spune că în timpul unei năvăliri turcești, ea s-ar fi îmbrăcat în drăcușor și ar fi speriat inamicii cu sunetele și înfățișarea ei. Azi cei care-i rezistă sunt recompensați cu gogoși delicioase.

📸 @SibiuTourism

Fuga Lolelor, 26 ianuarie, Agnita

Alte sugestii

La pas prin GușterLand - Turnul memorial
ADEVĂRAȚII SUPEREROI, un proiect care ne amintește ce contează
E zăpadă la Arena Platoș?
De unde cumperi cadouri #online
Povestea merelor de aur