Expoziția ,,Africa lui Franz Binder”

Expoziția ,,Africa lui Franz Binder”


Gazdă:


Strada Pădurea Dumbrava 16-20, Sibiu, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

🆕🔔Muzeul ASTRA vă invită să vizitați expoziția Africa lui Franz Binder.
Această expoziție pune în valoare cea mai importantă colecție de etnografie extra-europeană din Muzeul ASTRA,
Montată în Sala Atelier, ea va putea fi văzută de către vizitatorii Muzeului în aer liber începând cu data de 11 iulie 2021 (în această zi -intrare gratuită).
 În data de 11 iulie 2021, va fi organizat un eveniment online, de promovare a expoziției și activităților legate de aceasta (interviuri, prezentarea expoziției). Evenimentul va fi distribuit pe pagina de Facebook a Muzeului ASTRA.

📍Locația: Pavilionul Muzeal Multicultural Sala 2 „Atelier”, Muzeul în aer liber
🗓️Data: 11 iulie 2021 – 28 februarie 2022
⏰Interval orar: 10:00-18:00 (miercuri- duminică)


🌍„Africa lui Franz Binder nu este reprezentativă pentru Africa. Este perspectiva unui bărbat european alb, educat în spiritul vremurilor lui, care a călătorit doar în nord-estul continentului, inițial fără un scop precis, condus de atracția pentru „altă lume” – și a ajuns să se întoarcă, 14 ani mai târziu, ca unul dintre cei mai bogați comercianți europeni care activau în zonă. Imaginea despre Africa proiectată de colecțiile de acest tip nu este neapărat reprezentativă pentru popoarele de acolo așa cum sunt ele astăzi, nici măcar pentru cum erau în acele vremuri. Este o privire personală a colecționarului, legată de povestea etnografiei ca știință și a eforturilor călătorilor de a face cunoștință cu alte culturi pe baza colecțiilor astfel constituite. Este, de asemenea, povestea explorării unor teritorii necunoscute, adânc în inima Africii, și a
exploatării relațiilor complexe cu popoarele de acolo. Zona de proveniență a colecției lui Franz Binder rămâne până în zilele noastre una confruntată cu lupte interne și dificultăți de dezvoltare” - Adriana Avram, curator expoziție.

Hai și tu!✌️

Fotografii