ATINS prin muzică // Beethoven // Makcim Fernandez Samodaiev & Monica Florescu //

Muzică clasică

Despre

𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠
Sonatele pentru pian și violoncel de L. van Beethoven op. 102, nr. 1 și op. 102. nr. 2
„Testamentul de la Heiligenstadt"

𝗔𝗥𝗧𝗜𝗦̦𝗧𝗜
Makcim Fernandez Samodaiev, violoncel
Monica Florescu, pian
Pali Vecsei, actor

***Concertul face parte din seria „Odae cum harmoniis", un proiect realizat în parteneriat cu Forumul German Sibiu, cu sprijinul Guvernului României, prin Departamentul pentru Relații Interetnice.***


𝗜𝗡𝗩𝗘𝗦𝗧𝗘𝗦̦𝗧𝗘 𝗜̂𝗡 𝗖𝗨𝗟𝗧𝗨𝗥𝗔̆
Fii parte a fenomenului muzicii de cameră din Sibiu și contribuie la dezvoltarea Stagiunii Camerale „Florescu-Fernandez & Friends”.

𝗦𝗧𝗔𝗚𝗜𝗨𝗡𝗘𝗔 𝗖𝗔𝗠𝗘𝗥𝗔𝗟𝗔̆ 𝗙𝗟𝗢𝗥𝗘𝗦𝗖𝗨-𝗙𝗘𝗥𝗡𝗔𝗡𝗗𝗘𝗭 & 𝗙𝗥𝗜𝗘𝗡𝗗𝗦
Pasiunea pentru muzică stă la baza stagiunii „Florescu - Fernandez & Friends”, un proiect independent și unic în Sibiu, cu concerte „full house” în fiecare lună. Stagiunea a început în 2015 la inițiativa violoncelistului Makcim Fernandez Samodaiev (Cuba) și a pianistei Monica Florescu (România), stabiliți la Sibiu după ce timp de mai mulți ani au studiat, locuit și concertat în diferite țări din Europa și în Mexic. Pentru că Sibiul se bucură de un public cunoscător și avid de muzică clasică, stagiunea camerală „Florescu - Fernandez & Friends” propune o serie de concerte lunare, unde invitați sunt muzicieni cunoscuți din România, dar și din afara țării, precum violonistul sud-coreean Edwin Kim, pianista Ana Kavalerova, violistul Răzvan Popovici și alții. Concertele stagiunii au și o dimensiune educativă, fiecare lucrare interpretată fiind introdusă de scurte explicații și repere istorice. Din ianuarie 2020, stagiunea camerală „Florescu - Fernandez & Friends” ajunge inclusiv la București.