Brunch | Povești la gura sobei

Brunch | Povești la gura sobei

Eveniment gastronomic

Gazdă:


Strada Turnului 3A, Sibiu

Organizator:

Data și ora:

Despre

De mult n-am mai pus de un brunch!… Iată, s-a-mplinit sorocul!
Dimineață prelungită, atmosferă primitoare, povești “la gura sobei” (moment surpriză), ingrediente de la producătorii noștri de încredere, mâncare caldă și bun gust, miros de cafea și patiserii cu mult unt. 𝗘 𝗯𝗿𝘂𝗻𝗰𝗵𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗱𝘂𝗺𝗶𝗻𝗶𝗰ă 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗣𝗮𝘀𝗮𝗷!
_____________

𝗠𝗘𝗡𝗜𝗨
Welcome drink:
Friza, Crama Carastelec sau Cidru de mere de la @Wine Not Sibiu (la alegere)
Mâncare:
5 tipuri de preparate cu ingrediente de sezon
_____________
 
Preț: 90 Lei/pers.
REZERVĂRI | 0369 437 687
Restaurant Pasaj, Str. Turnului 3A, Sibiu

Duminică, 12 și 19 dec. 2021 | orele 11.30 - 15.00
Brunchul de duminică “Povești la gura sobei” are loc în ambele duminici, în intervalul orar 11.30-15.00, iar rezervările se fac în reprize de 1h30min pentru a evita aglomerarea restaurantului.

_____________

𝗙𝗨𝗡 𝗙𝗔𝗖𝗧
Prima oară, conceptul de Brunch a apărut în 1895, într-un eseu scris de Guy Beringer pentru ziarul britanic Hunter’s Weekly. Textul său a fost primul manifesto de a începe duminicile fără rigoarea trezitului de dimineață și a socializa cu bucurie în timpul mesei — o combinație între ce-i mai bun (și preferabil dulce) de la micul dejun cu ce-i mai satisfăcător de la prânz. De fapt, o prelungire reconfortantă a sâmbetelor împinse până târziu în noapte. 

Pentru Beringer, ouăle cu bacon de dimineață te invită la solitudine oricât de gustoase ar fi, pe când un brunch este o sărbătoare colorată în mijlocul zilei, prilej de a mânca câte puțin din toate, o masă la care și ceaiul cald, dar și alcoolul fac pereche bună.

O lectură plăcută pe acest subiect, pe site-ul Mentalfloss:
https://www.mentalfloss.com/.../guy-beringer-1895-essay...