Drumeție în Munții Cindrel: Rășinari – Poiana Pensionarilor – Pensiunea Mai

Drumeție în Munții Cindrel: Rășinari – Poiana Pensionarilor – Pensiunea Mai

În jurul Sibiului

Bilete:

50 lei/ Persoană

Gazdă:

Rășinari 557200, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

Dragi drumeți,
Duminică, 26 martie, vă invităm cu drag într-o drumeție în familie, urmând traseul:
Rășinari – Dealul Ganța – Poiana Pensionarilor – Pensiunea Mai.
Vom porni de pe str. Barcianu din Rășinari (unde vom parca mașinile), și vom ieși din sat spre nord, prin stânga str. Boilor, către Trăinei.
Urmăm poteca ce înconjoară dealul pe care se află ruinele Cetății medievale Rășinari și continuăm urcarea pe Dealul Ganța, către locul de popas numit Poiana Pensionarilor. În poiană, după o scurtă pauză pentru o gustare și un ceai cald, vom începe coborârea către DJ 106 J Călugăru. Din potecă vom ieși în stânga, pentru a scurta prin pădure către Pensiunea Mai. Putem alege să ne încălzim la un foc făcut în spațiile special amenajate sau să prăjim niște cârnați sau slăninuță până când șoferii vor aduce mașinile și ne vor recupera.
Tura este potrivită persoanelor cu un minim de condiție fizică și copiilor de minim 5-6 ani, care au mai ieșit în drumeție.
Drumeția se va ține cu minim 10 participanți adulți.
UNDE ȘI CÂND NE INTÂLNIM?
Ne întâlnim dimineață, la ora 09:00, în parcarea Pensiunii Dumbrava Sibiului, lângă Hotelul Hilton.
ECHIPAMENT NECESAR
Ghete de drumeție înalte, cu talpă aderentă; ghetele trebuie să fie potrivite și pentru zăpadă;
Haine adaptate sezonului, inclusiv un ultim strat impermeabil; tricou sau bluză de corp de schimb;
Rucsac mic de tură;
Parazăpezi, căciulă și mănuși, ochelari de soare;
Sticlă cu apă/ceai, minim 1L;
Gustare pentru o pauză la jumătatea traseului;
Bețele de trekking – recomandare.
COSTURI
50 lei/adult sau copil peste 14 ani, gratuit pentru copiii de minim 5 ani.
Copiii de la 5 ani în sus pot participa, cu condiția să fie însoțiți de un adult.
TRANSPORT
Putem asigura transportul tur-retur unui nr. limitat de persoane. Pentru rezervarea locului vă rugăm să ne contactați telefonic, la nr. 0722-177001, după efectuarea înscrierii.
După finalizarea procesului de înscriere, ghidul va crea un grup de whatsapp pe care ne vom organiza / redistribui în mașinile celor care vin cu mașina. Costurile de transport ale acestora vor fi acoperite, în comun, de către ocupanții mașinii respective (costul aproximativ va fi de aprox. 20 lei / pers).
———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Sursa text & foto