Drumeție în Munții Făgăraș: Valea Doamnei

În jurul Sibiului

Data și ora:
Bilete:
50 lei/ Persoană
Gazdă:
Unnamed Road, Romania
Organizator:

Despre

Dragi iubitori de natură,
Va invităm la o drumeție într-o zonă deosebit de frumoasă a Munților Făgăraș: Valea Doamnei. Mici cascade, lacuri glaciare, culmi semețe și, cu puțin noroc, capre negre și marmote ne vor încânta privirea.
Pornim de la Bâlea Cascadă, urcăm pe Valea Doamnei până în Șaua Doamnei, de unde coborâm la Bâlea Lac. De acolo, ne întoarcem fie cu telecabina, fie pe jos, caz în care mai adăugăm 6 kilometri la traseul nostru.
𝐕𝐚̆ 𝐫𝐮𝐠𝐚̆𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐜𝐢𝐭𝐢𝐭̗𝐢 𝐜𝐮 𝐚𝐭𝐞𝐧𝐭̗𝐢𝐞 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐭𝐚𝐥𝐢𝐢
Drumeția este de nivel mediu și se adresează persoanelor aflate într-o bună condiție fizică și cu o minimă experiență pe munte.
𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭̗𝐢𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐬𝐞𝐮:
Distanță: 9 km
Diferență de nivel: 800 m
Dificultate traseu: mediu
Timp parcurgere: aproximativ 5 - 6 ore
Traseul se potrivește drumeților de toate vârstele, iubitori de natură și timp petrecut în aer liber.
𝐌𝐮𝐬𝐚𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐯𝐮𝐭:
Ghete de drumeție impermeabile, cu talpă aderentă;
Pelerină;
Șapcă / pălărie, ochelari de soare;
Sticlă cu apă;
Gustări.
Opțional:
Bețe trekking;
𝐆𝐡𝐢𝐝: Florin Ionescu
Telefon ghid 0740.205.877
Pret: 50 lei/adult. Biletul include taxa de ghidaj. Pentru copiii până în 14 ani participarea este gratuită. Copiii trebuie să fie însoțiți de un adult (parinții sunt responsabili în a evalua dificultatea traseului pentru copii).
Pentru rezervarea și achitarea locului, vă rugăm să completați formularul:
https://embed.booktes.com/.../drumetie-in-fagaras-valea...
Notă
Oferim transport gratuit tur-retur din Sibiu, în limita a 8 locuri.
Pentru mai multe detalii și rezervare loc în microbuz: Florin Ionescu, 0740205877, florin@sibiutourguide.com.
---------------------------------------------
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.
Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
.
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.
Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Sursa text & foto