MARIMBA - The Journey (Sibiu)

Muzică clasică

Data și ora:
Bilete:
30 lei (50% reducere pentru elevi, studenti, pensionari)
Gazdă:

Strada Cetății nr. 3-5, Sibiu

Despre

Irina Rădulescu live în concertul Marimba - “The Journey” la Sibiu
Data: 3 Iunie 2022
Loc: Sala Thalia
Ora: 19:00
BILETE: https://www.iabilet.ro/bilete-sibiu-irina-radulescu-live-in-concertul-marimba-the-journey-76617/

MARIMBA - “The Journey”, turneul național al Irinei Rădulescu, singurul artist român din generația tânără dedicat unuia dintre cele mai fascinante și totodată prea puțin cunoscute instrumente - marimba.

Luna Iunie 2022 aduce seria de concerte “Marimba - The Journey”, în 8 orașe din România, o propunere total nouă în spațiul autohton. Irina Rădulescu va da viață unui program spectaculos dedicat exclusiv sonorităților extraordinare ale marimbei solo, ce va conține lucrări semnate de compozitori consacrați în spațiul internațional precum Keiko Abe, Gene Koshinski, Jovan Nebojsa Zivkovic, Anna Ignatowicz-Glinska sau John Psathas, dar și lucrări dedicate acestui eveniment de către trei compozitori români tineri: Sebastian Androne-Nakanishi, Andrei Petrache și George Păiș.

Irina Rădulescu este un artist neobosit, dedicat percuției și în special marimbei, instrument ce deja a consacrat-o, atât ca solistă, cât și în diferite ansambluri camerale și ca membru al orchestrelor simfonice din România. Laureată a mai multor competiții internaționale, Irina Rădulescu a primit în anul 2018 diploma și bursa de excelență pentru întreaga activitate - din partea Universității Naționale de Muzică București. Cu o prezență scenică și o maturitate artistică cuceritoare, Irina Rădulescu este invitată la festivaluri prestigioase de muzică cultă contemporană, ca solistă și membră a duo-ului PERCUSSIONescu, singura formație camerală de percuție din România, axată pe instrumente melodice de percuție, respectiv marimba și vibrafonul.

Organizator: UCIMR (Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România)
Partener: Filarmonica de Stat Sibiu
Organizator al turneului: Asociația Cultură prin Muzică
Un proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)
Parteneri media: Radio România Cultural, Bookhub, Onlinegallery.ro