Puiul de lebădă

Puiul de lebădă

Teatru  |  Pentru copii

Bilete:

12 Lei/ Persoană

Gazdă:


Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Data și ora:

Despre

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani
PUIUL DE LEBĂDĂ
după HANS CHRISTIAN ANDERSEN
regia: MONICA BALDEA; SCENOGRAFIA: Monica Baldea; ILUSTRAŢIA MUZICALĂ: Monica Baldea; în DISTRIBUŢIE: Monica Baldea, Raluca Răduca / Barbara Crişan, Raluca Pavel;

durata: 60 min.
preț bilet flexibil: 12 lei

„Puiul de lebădă” este o adaptare după povestea scrisă de autorul de literatură pentru copii Hans Christian Andersen, care are drept erou un boboc de lebădă, clocit de către o raţă.
Câte umilinţe a putut să îndure micuţul, din partea tuturor, doar pentru simplul fapt că nu era asemenea celorlalte! Toţi îl dispreţuiau şi se purtau urât, spunându-i în faţă cuvinte grele şi rănind-o chiar şi pe mama raţă, care îl iubea la fel de mult ca pe ceilalţi puişori ai săi. Ba chiar fuse sfătuită să îl alunge, căci făcea de râs neamul mândru al raţelor.
Vă puteţi închipui ce era în sufletul bietei „răţuşte”?! La fel se simt și copiii batjocoriți pe motiv că fie sunt prea înalți, prea scunzi, prea grași, prea slabi sau pur și simplu diferiți față ceilalți. E bine să ne gândim ce ar putea trăi în acele momente acești copii şi cât de grele le sunt umilinţele, dar, mai ales, cât de dăunătoare sunt astfel de atitudini între noi și ce bine ar fi să le evităm.

data premierei: 12 aprilie 2009.
refacere cu o nouă distribuţie: 3 iunie 2012.

Sursa text & foto