Recital Cameral. Bucharest Wind Ensemble & Monica Florescu (pian)
Muzică clasică
Gazdă:
Organizator:
Dates And Hours:
Despre
I-ați cunoscut și anul trecut, îi așteptăm cu bucurie și anul acesta, în Stagiunea Camerală Florescu-Fernandez & Friends, pe prietenii de la 𝗕𝘂𝗰𝗵𝗮𝗿𝗲𝘀𝘁 𝗪𝗶𝗻𝗱 𝗘𝗻𝘀𝗲𝗺𝗯𝗹𝗲, într-o formulă camerală ce ne este dat mai rar să o vedem și să o ascultăm: 𝗰𝘃𝗶𝗻𝘁𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝘀𝘂𝗳𝗹𝗮̆𝘁𝗼𝗿𝗶 𝗰𝘂 𝗽𝗶𝗮𝗻.
𝗔𝗥𝗧𝗜𝗦̦𝗧𝗜:
𝗕𝘂𝗰𝗵𝗮𝗿𝗲𝘀𝘁 𝗪𝗶𝗻𝗱 𝗘𝗻𝘀𝗲𝗺𝗯𝗹𝗲
Irina Naneș, 𝘧𝘭𝘢𝘶𝘵
Valentin Ghita, 𝘰𝘣𝘰𝘪
Flaviu Ludușan, 𝘤𝘭𝘢𝘳𝘪𝘯𝘦𝘵
Radu Andrei, 𝘤𝘰𝘳𝘯
Ionuț Mardare, 𝘧𝘢𝘨𝘰𝘵
Irina Naneș, 𝘧𝘭𝘢𝘶𝘵
Valentin Ghita, 𝘰𝘣𝘰𝘪
Flaviu Ludușan, 𝘤𝘭𝘢𝘳𝘪𝘯𝘦𝘵
Radu Andrei, 𝘤𝘰𝘳𝘯
Ionuț Mardare, 𝘧𝘢𝘨𝘰𝘵
&
𝗠𝗼𝗻𝗶𝗰𝗮 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗲𝘀𝗰𝘂, 𝘱𝘪𝘢𝘯
𝗕𝗨𝗖𝗛𝗔𝗥𝗘𝗦𝗧 𝗪𝗜𝗡𝗗 𝗘𝗡𝗦𝗘𝗠𝗕𝗟𝗘
Fondat în anul 2015, Ansamblul de suflători București urmărește constant diversificarea combinațiilor instrumentale pentru a cuprinde principalele genuri camerale care se adresează instrumentelor de suflat.
Pe parcursul timpului, ansamblul a colaborat cu organizații importante, precum Orchestra de Cameră Radio, Filarmonica din Chișinău, Filarmonica Pitești, Filarmonica „Lyra” Brăila, Orchestra de Cameră din Focșani, Fundația Academia Classica (Bulgaria), Gminne Centrum Kultury w Nowogrodźcu (Polonia), Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, Uniunea compozitorilor și muzicologilor din România, Muzeul Național „George Enescu”, Centrul cultural Casa Artelor „Dinu Lipatti”, Fundația „Clasic e Fantastic”, Centrul Cultural al Municipiului București – Arcub, Fundația Forum Arte, Asociația ȚinteaFest, Teatrul „Ion Creangă„ Institutul Maghiar Balassi din București, Fundația A.C.U.M.M.
Printre festivalurile la care Ansamblul de Suflători București a participat, se înscriu Festiwal „Muzyka u J. I. Schnabla” – Polonia, Balchik Classic Days Music Festival – Bulgaria, Festivalul Musica Barcensis, Bucharest Music Film Festival, Festivalul Rinascimento Musici, Festivalul I love Lipatti, Festivalul Internaţional Ţintea Muzicală, Festivalul „Amintiri din copilărie”, Festivalul Mozart – Foșani, Festivalul Mozartissimo – București.
Una dintre misiunile asumate de Ansamblul de Suflători București este de a aduce muzica de cameră mai aproape de publicul al cărui acces în sălile consacrate de concerte nu este la îndemână.
𝗠𝗢𝗡𝗜𝗖𝗔 𝗙𝗟𝗢𝗥𝗘𝗦𝗖𝗨
Născută în București, pianista Monica Florescu are o traiectorie amplă în domeniul interpretării muzicale, cunoscută ca pianist concertist, dar și ca muzician de cameră, susținând concerte în toată lumea. Debutează la 8 ani pe scena Ateneului Român ca laureată a concursurilor naționale. Absolventă a două universități de muzică (din București și din Anvers, Belgia), și-a desfășurat activitatea în decursul anilor în mai multe țări, precum Belgia, România și Mexic.
Fondează în 2002, alături de violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev, „Spirale Piano Trio”, o formație de muzică de cameră, care desfășoară o intensă activitate pe plan internațional.
Este laureată a unor competiții internaționale printre care Concursul Internațional „Lorry Wallfish” și Premiul „George Enescu” pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări de G. Enescu, precum și Premiul „Remember Enescu” în cadrul Concursului „Mihail Jora”. Este finalistă a Concursului „Maria Canals 55th Internațional Competition” în Barcelona. Între anii 2012-2014 este invitată în Mexic, ca membră a juriilor internaționale pentru concursuri de pian și muzica de cameră. Efectuează înregistrări pentru Radio România (București), concertează live pentru TVT Tabasco Television Villahermosa (Mexic) și înregistrează un CD la Aliud Records, Skarster Music Investments Olanda cu grupul „Spirale Piano Trio”
Din 2015 este membră a Filarmonicii de Stat Sibiu, în calitate de solist instrumentist. Tot în 2015, inițiază și Stagiunea Camerală „Florescu-Fernandez and Friends”, împreună cu violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev, la Sibiu.
________________
*𝘚𝘵𝘢𝘨𝘪𝘶𝘯𝘦𝘢 𝘊𝘢𝘮𝘦𝘳𝘢𝘭𝘢̆ „𝘍𝘭𝘰𝘳𝘦𝘴𝘤𝘶 - 𝘍𝘦𝘳𝘯𝘢𝘯𝘥𝘦𝘻 & 𝘍𝘳𝘪𝘦𝘯𝘥𝘴” 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘶𝘯 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵 𝘤𝘰-𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘵̦𝘢𝘵 𝘥𝘦 𝘗𝘳𝘪𝘮𝘢̆𝘳𝘪𝘢 𝘔𝘶𝘯𝘪𝘤𝘪𝘱𝘪𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘚𝘪𝘣𝘪𝘶
*𝘚𝘵𝘢𝘨𝘪𝘶𝘯𝘦𝘢 𝘊𝘢𝘮𝘦𝘳𝘢𝘭𝘢̆ „𝘍𝘭𝘰𝘳𝘦𝘴𝘤𝘶 - 𝘍𝘦𝘳𝘯𝘢𝘯𝘥𝘦𝘻 & 𝘍𝘳𝘪𝘦𝘯𝘥𝘴” 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘶𝘯 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵 𝘤𝘰-𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘵̦𝘢𝘵 𝘥𝘦 𝘗𝘳𝘪𝘮𝘢̆𝘳𝘪𝘢 𝘔𝘶𝘯𝘪𝘤𝘪𝘱𝘪𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘚𝘪𝘣𝘪𝘶