ȘCOALA ȘI COMUNITATEA, ediția a IV-a

ȘCOALA ȘI COMUNITATEA, ediția a IV-a


Gazdă:

Bulevardul Victoriei, Sibiu 557260, Romania

Data și ora:

Despre

Această activitate este cuprinsă în agenda educațională a primăriei Sibiu, 2023, proiectul Hai-hui cu Caragiale și presupune învățarea și asumarea istoriei unei comunități, creând un sentiment de apartenență, autenticitate și mândrie comunitară, un prilej de reîncărcare, momente de joc, de intercunoaștere și de interacțiune cu comunitatea.
La  activitate vor participa elevi, părinți și cadre didactice, dar și invitați.
Asociația de părinți, împreună cu cadrele didactice ale școlii vor organiza o întâlnire, având ca scop socializarea și conectarea membrilor comunității. Activitatea non formală extrașcolară va viza în același timp  expoziție de fotografie, jocuri ale copilăriei de altădată și picnic.
În ceea ce privește, expoziția de fotografie, prima ediție (9 iunie 2018) a vizat împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire (Păstrarea și renașterea amintirilor - 100) și au fost expuse fotografii, documente, mărturisiri din trecut (între anii 1918 – 1950) din familiile elevilor școlii, din diferite contexte – armată, serviciu, vacanţă, casă, şcoală, portrete, viaţă religioasă etc. https://sc16caragiale.ro/2018/06/05/scoala-si-comunitatea-pastrarea-si-renasterea-amintirilor-100/ , a doua (8 iunie 2019) și a treia ediție (10 iunie 2022) au scos la lumină fotografii ale proiectelor comunitare desfășurate de fiecare colectiv al școlii în parte. 
Anul acesta, cu ocazia celei de-a IV-a ediții, participanții vor avea prilejul să revadă expoziția de fotografii din istoricul școlii, afișată și cu ocazia aniversării celor 60 de ani de la înființarea acesteia. 
Jocuri ale copilăriei de altădată propune petrecerea unui timp de calitate - părinți, elevi, cadre didactice - în natură, fără presiunea spațiului și activităților formale desfășurate în școală.
Picnicul reprezintă o modalitate de socializare presupunând o masă comună, la iarbă verde, întărind ideea de marea familie Caragiale.

Participanții la eveniment sunt încurajați să folosească trotineta sau bicicleta pentru deplasarea către spațiul desfășurării activității.
Data şi durata estimată a activităţii: 3 ore

Fotografii