Sibiu. Proiectie Film EXPERIMENTUL PITESTI cu prezenta realizatoarei si expozitie UNICA

Sibiu. Proiectie Film EXPERIMENTUL PITESTI cu prezenta realizatoarei si expozitie UNICA


Gazdă:


Cinema Arta, Piața Aurel Vlaicu 11, Sibiu, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

După succesul internațional în Mexic, între turneul american și cel canadian, filmul independent „Experimentul Pitești” se întoarce la publicul din Sibiu pe dată de 16 iunie, 2023, la Cinematograful ’’Arta’’, începând cu orele 18.00
Evenimentul vine în premieră pentru spectatorii din Sibiu și cu o expoziție unicat pe trei nivele care va fi deschisă publicului doar pe perioada evenimentului: exponate care au aparținut studenților trecuți prin experimentul de la Pitești, lucrări de artă și obiecte din timpul filmărilor lung-metrajului.
Acesta este ultimul film cu Ion Caramitru, iar tânăra regizoare Victoria Baltag aduce în atenția privitorilor o bucată mai puțin cunoscută din istoria relativ-recentă a României.

Evenimentul începe la ora 18.00, la Cinema Arta din Sibiu ( Piața Aurel Vlaicu 11, Sibiu 550377) si este un eveniment singular.
Proiecția lung-metrajului va fi precedata de o expozitie UNICAT cu obiecte autentice din timpul filmarilor, cu obiecte folosite de catre fostii detinuti politic in inchisori si obiecte de arta ale artistilor contemporani legate de subiectul inchisorilor comuniste, plus multe alte surprize.
Intregul eveniment se va desfășura în regim special și în scop caritabil, pe durata a 1h.40 de minute, urmată de o sesiune Q&A cu realizatorii filmului.
În distribuție, cu o ultimă prezență cinematografică, îl veți putea vedea și pe Ion Caramitru, susținator al acestui proiect.
Biletele de cinema merg in procent de 40-50 - 60% (depinde de cinema) catre taxele legale percepute de Romania, restul sumei contribuie la costurile de productie restante, onorariile actorilor si echipei.
Contributiile dumneavoastra aferente expozitiei noastre unicat are valoare de donație către Asociația Connections România.
Vă rugăm să ajungeți cel puțin cu 10 minute înainte.
Program: 18.00 - 18.20 - primirea spectatorilor in foaier
18.20- 18.45 - prezentarea expozitiei unicat
18.45. 19.00 - verificarea biletelo, intrarea in sala de cinema si scurta introducere
19. 00 - 20.20 - proiectie film de lung-metraj ''Experimentul Pitesti''
20.20 - 20.45 - sesiune de intrebari, raspunsuri si concurs ''Experimentul Pitesti''

Sursa