Ziua Mediului la Consiliul Județean Sibiu

Prezentare, Întâlnire

Data și ora:
Gazdă:

Consiliul Județean Sibiu,Strada General Gheorghe Magheru 14, Sibiu 550185, România

Despre

Mai mult decât o sărbătoare, Ziua Internațională a Mediului este o zi de reflecție despre viitorul planetei, despre ceea ce lăsăm cu adevărat moștenire generațiilor viitoare. Sub motto-ul „Refuză ce nu refolosești”, Consiliul Județean Sibiu vă invită la un eveniment dedicat soluțiilor pentru combaterea plasticului de unică folosință, soluții ce ne vor ajuta să punem în practică noua legislație europeană care interzice aceste produse începând cu 2020.

Consiliul Județean Sibiu este prima autoritate județeană din țară care adoptă o hotărâre prin care se angajează ca la acțiunile de protocol și evenimentele pe care le organizează Consiliul și instituțiile publice din subordinea sa, să se achiziționeze exclusiv ambalaje, veselă, tacâmuri și recipiente din materiale reciclabile.

Desfășurătorul pe care vi-l propunem este:
• Ora 11.00 - Noua hotărâre a Consiliului Județean Sibiu de înlocuire a plasticului de unică folosință în cadrul evenimentelor proprii și ale subordonatelor: ce înlocuim și cu ce? (Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu)
• Ora 11.15 - Impactul plasticului asupra faunei și a oamenilor (Andreea Roseti, președintă Animal Life Sibiu)
• Ora 11.30 - Importanța reciclării plasticului (Claudia Iordănescu, director ADI ECO Sibiu)
• Ora 11.45 - Soluții prezentate de colaboratori din societatea civilă și HORECA

De la ora 13.00 vă invităm să continuăm marcarea Zilei Mediului la Sala Transilvania la o acțiune inedită.