VERNISAJ EXPOZIȚIE | Bretz & Hollinger | Transylvanian Wallscapes #411

VERNISAJ EXPOZIȚIE | Bretz & Hollinger | Transylvanian Wallscapes #411


Gazdă:


Strada Faurului 18, Sibiu, Romania

Organizator:

Data și ora:

Vineri, 02 August 2024 - Duminică, 15 Septembrie 2024
23:30 - 23:30

Despre

𝑩𝒓𝒆𝒕𝒛 & 𝑯𝒐𝒍𝒍𝒊𝒈𝒆𝒓 | 𝑻𝒓𝒂𝒏𝒔𝒚𝒍𝒗𝒂𝒏𝒊𝒂𝒏 𝑾𝒂𝒍𝒍𝒔𝒄𝒂𝒑𝒆𝒔 #411
Vernisajul expoziției: 02.08.2024, 11:30
Discuție cu artiștii: 04.08.2024, 17:00
Curatoriat de Iris Ordean

Galeria Cer Deschis, Str. Faurului nr 18
Suntem încântați să anunțăm o nouă expoziție comisionată duo-ului din Berlin, format din 𝗕𝗲𝗿𝗻𝗵𝗮𝗿𝗱 𝗕𝗿𝗲𝘁𝘇 și 𝗠𝗮𝘁𝘁𝗵𝗶𝗮𝘀 𝗛𝗼𝗹𝗹𝗶𝗴𝗲𝗿. Expoziția va fi inaugurată la Galeria Cer Deschis în timpul Marii Întâlniri a Sașilor de la Sibiu.

Această lucrare face parte dintr-o serie mai largă intitulată 𝑪𝒍𝒆𝒂𝒓𝒄𝒖𝒕 #411, o referință la prima lucrare pe care artiștii au realizat-o împreună. Deconstrucția arhitecturii este o temă care traversează întreagul lor parcurs artistic. Pereții despărțitori improvizați din gips-carton cu deschideri plasate strategic penetrează spațiul. Acest gest reflectă defapt o tendință ce are loc pe scară largă în societatea contemporană. Pasajele și deschiderile fac referire la simultaneitatea unor diferitelor aspecte ale vieții.

Artiștii continuă să își dezvolte strategia artistică într-o manieră care se desprinde de sub tutela mediului înconjurător: corpurile spațiale modulare ultra-ușoare sunt plasate flexibil în spațiu folosind o metodă de construcție sistemică.

Spațiul devine astfel mai dens și diferite realități se suprapun. Cu alte cuvinte, apare la fața locului o creație plină de viață, puternic dependentă de spațiu și de timp, compusă din setări autonome aduse-împreună, care se extinde în spațiu într-un mod multimedial și care implică spectatorul într-o coregrafie a dinamicii arhitecturale și a elementelor narative.

𝗕𝗲𝗿𝗻𝗵𝗮𝗿𝗱 𝗕𝗿𝗲𝘁𝘇 (născut în 1980) și 𝗠𝗮𝘁𝘁𝗵𝗶𝗮𝘀 𝗛𝗼𝗹𝗹𝗶𝗴𝗲𝗿 (născut în 1975) trăiesc și lucrează în Berlin. Ei sunt interesați de cercetarea aspectelor fizice și psihologice ale spațiilor și clădirilor, utilizând o varietate de materiale, combinând imagini mentale cu tipologii psiho-spațiale și creând instalații extinse, modele, sculpturi, picturi și instalații video. Prin munca lor, ei doresc să provoace privitorul cu ideea de „operă de artă totală", permițându-i acestuia să experimenteze stări mentale și atmosfere prin examinarea dihotomiilor dintre interior și exterior, public și privat.
Strategia lor artistică este într-o continuă dezvoltare și este adesea independentă de particularitățile locului: corpuri spațiale simple sunt plasate în spațiu și descriu un sistem; spațiul devine mai dens atunci când diferite realități se suprapun.

Proiect comisionat de: Centrul Cultural German Sibiu
Parte a Marii Întâlniri a Sașilor de la Sibiu 2024
Partener: Galeria Cer Deschis
Design grafic: Andreea Băban @anbn.design
Proiect susținut de Goethe-Institut București