10 restaurante din Sibiu pe care e păcat să le ratezi
În materie de mâncare, sibienii și oaspeții lor se pot simți răsfățați. Datorită faptului programului SibiuRegiune Gastronomică Europeană multe dintre restaurantele orașului au început să folosească din ce în ce mai mult ingrediente locale, din împrejurimi.
Sunt Oana, City Editor la Sibiu City App, și pentru că toți prietenii care vin în Sibiu mă întreabă “Unde putem mânca ceva foarte bun în Sibiu?”, iată o listă cu cele mai populare 10 restaurante.
Suntem curioși de părerea ta! Oferă recenzii locurilor vizitate iar dacă ai alte propuneri le așteptăm pe contact@eventya.net .
Sunt Oana, City Editor la Sibiu City App, și pentru că toți prietenii care vin în Sibiu mă întreabă “Unde putem mânca ceva foarte bun în Sibiu?”, iată o listă cu cele mai populare 10 restaurante.
Suntem curioși de părerea ta! Oferă recenzii locurilor vizitate iar dacă ai alte propuneri le așteptăm pe contact@eventya.net .
The Original Max
Am aflat de la Gilu, bucătarul șef al restaurantului, că „cel mai autentic preparat este coasta de vită cu cartofi la cuptor și sfeclă coaptă asezonată cu un sote de spanac și sos demi-glace aromatizat cu vin. Este un preparat cu produse locale autentice.” Din punctul lui de vedere, această combinație a ingredientelor și texturii oferă gustul aparte, prin care ar putea prezenta gustul local într-un mod autentic.
Consommé Bistro
Cu meniul adaptat la sezon, Consommé Bistro ne surprinde mereu cu rețete originale pe bază de produse locale (mai mult sau mai puțin populare). Dacă e vară, comandă nebunia de gazpacho cu căpșuni și savureaz-o la umbra terasei din colțul parcului ASTRA. În orice alt sezon încearcă coaste de porc în sos barbecue cu slaw de varză roșie și morcov.
Kulinarium
Dacă ești în buricul târgului, adică în Piața Mică, îți pot recomanda un restaurant cu specialităţi românești, cărora bucătarul le-a adăugat un “quelque chose” internaţional. Din ce zic ei, mare parte din ingrediente provin din zonă, sunt proaspăt preparate și de sezon.Preferații mei sunt papanașii fierți cu brânză dulce, merele coapte sau pâinea de casă.
Hermania
Dacă ești cu familie sau grup mai mare și ai chef să guști bucate săsești, Hermania este alegerea ideală. Restaurantul se aprovizionează din propria fermă și păstrăvărie, de aceea e musai să guști păstrăvul în fulgi de porumb ALBOTA. La plecare te poți aproviziona cu bunătăți din băcănie.
Bonus: restaurantul este amenajat într-o clădire istorică, în fosta Filarmonică a Sibiului și are a terasă retrasă și răcoroasă.
La Cuptor
De la tradițional la sofisticat, o varietate de preparate gustoase, proaspăt scoase din ….cuptor, ca să vă tihnească masa! Vei fi impresionat de atenția la detalii nu doar la pregătirea preparatelor dar și la servirea acestora. Meniul este actualizat în fiecare sezon, pentru că bucătarii aleg cele mai proaspete ingrediente.
Restaurant Pasaj
Echipa restaurantului Pasaj și-a propus să reînvie gustul mâncării românești folosind produse locale. Cu chipsuri de leurdă, bălțată românească, mangaliță, cartofi copți în fân și renumita pavlova cred că au reușit. De pe terasa confortabilă amenajată la întâlnirea orașului de sus cu cel de jos, poți urmări localnicii și vizitatorii cum urcă sau coboară pasajul scărilor turnului.
Benjamin Steakhouse
Dacă ai poftă de hamburgeri sau steak de vită ca la carte, îți recomand Benjamin. Deși au și legendara carne de vită Black Angus, steak-uri aromatizate cu ierburi proaspete, mie îmi plac coastele cu sos barbeque și hamburgerii extra large. Ca și atmosferă - ei spun că este cu specific american, eu ii spun caldă și potrivită pentru familii. Are și loc de joacă pentru copii.
Kombinat Gastro-Brewery
„Pui de curte cu cremă de spanac, crumble de pâine și brânză tare de Horezu, conopidă marinată perpelită pe gratar.” Ca o poezie pentru gurmanzi sună descrierea meniului Kombinat Gastro-Brewery. De la ciorbe la extraordinarele beri la draft, poți servi o masă pe cinste într-o atmosferă cochetă cu tentă de steampunk.
Lumos coffee and brunch
După ce ai comandat preparatele delicioase de-ți năucesc papilele gustative, experiementază cocktailurile revigorante. Dacă mai ai timp, savurează o cafea de specialitate privind de pe mica terasă forfota oamenilor din Piața Mare. Preferata mea e specialitatea casei cafea Lumos îndulcită cu sirop de cardamom de casă, răcorită cu câteva cuburi de gheață și înnebunită cu o crenguță de rozmarin.
Hochmeister
Felurile principale preparate cu stil se încheie neapărat cu un desert și, dacă e posibil, cu un pahar din vinurile de colecție din dotare. De neratat invitațiile de joi seara la #WinePairing!
Pe colț în Piața Schiller, până și clădirea are o poveste, fiind în secolul al XVIII-lea casa lui Martin Hochmeister, sibianul care din banii câștigați la loto a cumpărat o tipografie și a deschis prima bibliotecă cu cărți de împrumut din oraș, Tot de numele lui se leagă și transformarea Turnului Gros în teatru.
*Sursă cover foto
* surse foto:
* surse foto:
- https://www.facebook.com/Consomm%C3%A9-Bistro-102414611130639
- https://www.facebook.com/max.theoriginalrestaurant
- https://www.facebook.com/kulinarium.sibiu
- https://www.facebook.com/hermania.sobis.ro
- https://www.facebook.com/La-Cuptor-709022465882195
- https://www.facebook.com/Restaurant.Pasaj.Sibiu
- https://www.facebook.com/BenjaminSteakhouseSibiu
- https://www.facebook.com/kombinatsibiu
- https://www.facebook.com/lumoscoffeebrunch
- https://www.facebook.com/HochmeisterSibiu