5 locuri din Sibiu unde mergi atunci când vrei ceva dulce


Turtha Sweet & Savoury

Turtha e locul unde te simți aproape ca la mama acasă. Asta dacă mama ta avea o bucătărie shabby-chic și făcea cel mai bun carrot-cake din cartier :). De la felul în care arată locația și până la faptul că prăjiturile lor sunt făcute din ingrediente naturale, nu credem că vei găsi motive să fi dezamăgit dacă le treci pragul. Lista cu ce ar trebui să încerci ar include tot meniul, dar nu pleca de la ei fără măcar una dintre următoarele: tortul cu castane, tortul Oreo sau cheesecake-ul!

Vezi pagina Turtha Sweet & Savoury

Mândra

Mândra e de multă vreme unul dintre brand-urile preferate ale sibienilor atunci când au un eveniment pentru care merită pus pe masă un tort! Așa că atunci când au deschis cafeneaua din Mall nu a fost nevoie de prea multă muncă de convingere pentru a umple spațiul generos. Încearcă tortul Doboș, Pădurea Neagră sau prăjiturile cu mascarpone!

Vezi pagina Mândra

Sucré

Știai că eclerul e noul macarons? :) Iar de ceva vreme la Sibiu există un loc unde poți încerca eclere după rețeta clasică franțuzească, pufoase și aromate. Că sunt foarte frumoase poți vedea și din poze, dar trebuie neapărat să mergi până acolo și să încerci și aromele: de la caramel sărat până la fistic, căpșuni, apă de flori de portocal, lime cu busuioc, castane, cafea, lămâie, dar și clasicele vanilie și ciocolată.

Vezi pagina Sucré

Donuterie

Pe la mijlocul pietonalei Bălcescu vei descoperi și Donuteria. Un loc colorat, cu donuts la fel de colorate și cafea bună. Donuts pot fi simple, cu diverse topping-uri sau umplute - dacă se întâmplă să le găsești pe cele cu mere sau cu cheesecake (se termină destul de repede) nu le lăsa acolo! :)

Vezi pagina Donuterie

Culinarte

Orice plimbare pe Bălcescu înseamnă în medie cam 10 prilejuri de a mânca o înghețată. Îți propunem să o încerci pe cea de la Culinarte - exact la mijlocul pietonalei, lângă Carrefour Market. ”O mulțime” de variante nu este deloc o exagerare - chiar vei avea nevoie de ceva timp pentru a te decide. Înăuntru te vei simți ca într-un magazin cu jucării printre multele feluri de prăjituri colorate cu diverse arome. Îți recomandăm să încerci înghețata cu lavandă!

Vezi pagina Culinarte

Alte sugestii

Cum arată Sibiul, orașul street art-ului, la finalul #SISAF8
4 locuri în care să faci mișcare în aer liber vara asta
Sibiul sustenabil
Idei pentru o zi petrecută la Muzeul Astra
Tot ce trebuie să știi despre Arena Platoș!