Astra Film Festival

Astra Film Festival

Organizator de Evenimente


Despre

A 28-a ediție Astra Film Festival -  Festivalul Internațional de Film Documentar celebrează viața, în toată diversitatea ei prin cele peste 200 de evenimente cinematografice: proiecții de filme, concerte, discuții cu regizorii, workshopuri și evenimente dedicate industriei de film, care vor avea loc la Sibiu, în perioada 5-12 septembrie. 
 
Lansat în 1993 ca un proiect inovator în Europa Centrală și de Est, Astra Film Festival se evidențiază ca un eveniment esențial în comunitatea europeană de film documentar, dovedindu-se a fi cel mai important festival de acest gen din România, însumând o cultură și o istorie a cinematografiei documentare de zeci de ani.

Ediția din acest este o celebrare a vieții și o observare atentă a schimbărilor care au loc în jurul nostru, ca reacție la provocările din ultima perioadă. Totul, văzut prin obiectivul aparatului de filmat al regizorilor de film documentar din întreaga lume, care reușesc să ofere mereu perspective intime și nefiltrate ale realității. 

Am avut de ales dintr-o abundență de producții finalizate probabil anul trecut. Am avut privilegiul de a observa cum a reacționat lumea la provocările din ultima perioadă. Vorbim despre o multitudine de subiecte și de abordări, unele mai arzătoare, mai zgomotoase, altele mai de savurat în tihnă. Și toate merită să fie pe marele ecran, să aibăparte de toată atenția noastră. Vedem încă o dată Festivalul ca pe o ocazie de sărbătoare a măiestriei cu care acești cineaști talentați reușesc să decupeze realitatea din jurul lor și să o expună prin film”, a declarat Dumitru Budrala, directorul-fondator al  Astra Film Festival.

Programul complet este disponibil pe www.astrafilm.ro

Evenimente ce urmează

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Campus Experience

Organizator de Evenimente

Mama Dansează

Organizator de Evenimente

Departamentul de Artă Teatrală ULBS

Organizator de Evenimente

Museum Festival

Organizator de Evenimente

Ars Hungarica

Organizator de Evenimente