Pitele tradiționale de la Crama Național

Nu ești / ai fost student sibian dacă nu ai pierdut cel puțin o noapte la Crama Național, ori Crama Stundețească, cum mai este ea cunoscută, lângă podul Minciunilor. Și pentru că don' Titi se gândește la studenții care au mai puțini bani de buzunar, are în meniu pită cu unsoare și ceapă, pită cu pastă de jumări, pită cu zacuscă sau pită cu fasole frecată și varză murată, care se potrivesc de minune cu o bere sau un suc de mere. În plus, e locul preferat al calfelor călătoare, pe care poți să le întâlnești aici în timpul verii. Baticurile lor personalizate cu sigle și motive de breaslă decoreză pereții cramei.

Vezi pagina Crama Național

Flammkuchen sau tarta alsaciană de la Hochmeister

„În zona Alsaciei, brutarii foloseau o bucată de aluat foarte subțire rulat pentru a testa temperatura cuptorului de pâine. Fără a face risipă, acest aluat cu brânză sau smântână era și o gustare a brutarilor, astfel luând naștere tarta flambată sau flammkuchen”.

Cu atâta drag scriu cei de la Hochmeister despre mâncarea din meniul lor încât nu știi dacă să o admiri sau să o deguști. În plus, locul are un spațiu de joacă pentru copii, care îi va ține ocupați pe cei mici ca părinții să poată savura prânzul în tihnă.

Vezi pagina Hochmeister

Torturile raw-vegane de la She's Green

Oricât de carnivori am fi, ciocolata raw cu alune și zmeură, tortul raw lime și soc, afine și busuioc sau alte combinații, pe cât de îndrăznețe, pe atât de delicioase sunt. De aici până la a deveni vegetarieni cel puțin pentru o zi mai este doar un pas.

Tot la She's Green găsești feluri de mâncare care până nu demult erau considerate exuberante sau cel puțin exotice, dar restaurantul a reușit să le introducă în meniul sibienilor: gazpacho (supă cremă de legume proaspete, roșie sau verde), ajoblancho (supă cremă de usturoi, migdale, ulei de măsline), tabbouleh (salată cu cuș-cuș, pătrunjel, mentă) sau salată de spanac cu avocado, nuci și struguri.

Vezi pagina She's Green

Supa de tăiței de la Restaurantul Crama Sibiul Vechi

Îți mai amintești supa aceea concentrată cu gust de pui, morcovi și cu tăiței făcuți în casă, deasupra căreia lucește o crustă aurie și sunt presărate câteva frunze de pătrunjel proaspăt? Exact ca aceasta se servește la Restaurantul Crama Sibiul Vechi, pe strada Papiu Ilarian. Bineînțeles, după primul fel poate urma un ciolan cu fasole, o tapșa, o clătită sau alte delicatese din bucătăria tradițională românească. Ce ne mai place aici este că ospătarii sunt îmbrăcați în port popular, servirea este ireproșabilă, iar atmosfera e atât de plăcută încât nu-ți mai dorești să pleci de aici.

Vezi pagina Crama Sibiul Vechi

Păstrăvul în fulgi de porumb de la Restaurantul Hermania

Păstrăvul este peștele caracteristic râurilor reci de munte, iar pentru că Sibiul este așezat la poalele munților Făgăraș, păstrăvul este specific Țării Oltului și Țării Făgărașului de la poalele lui. Dacă nu ai timp să-ți capturezi chiar tu păstrăvul la păstrăvăria Albota de la Arpașu de Sus sau la Râu Sadului, îl poți comanda din meniul Restaurantului Hermania de pe strada Filarmonicii.

Restaurantul este amenajat în fosta clădire a Filarmonicii de Stat, iar mâncarea se poate servi atât înăuntru, cât și pe terasă. Bine de știut este că de la frigiderul de la intrarea în locație poți cumpăra suveniruri gastronomice vidate.

Vezi pagina Restaurant Hermania

Salata steak de la Kulinarium

„Salata Steak, o salată în care gustul pregnant al vrăbioarei de vită și cel al roșiilor se echilibrează cu gustul acrișor-picant al dulceții de ardei iute" se servește pe una dintre cele mai atractive terase din Piața Mică, unde atmosfera devine cel puțin năucitoare după un pahar cu vin roșu din oferta lor pretențioasă.

Experiența culinară se poate încheia cu un desert specific Transilvănean: griș cu lapte, ori papanași fierți, ambele preparate fiind servite alături de dulceață de casă.

Vezi pagina Kulinarium

Pizza Family de la Music Pub & Twenty Pizza

Ne place sau nu să admitem, pizza este una dintre mâncărurile cele mai consumate de noi, iar dacă trebuie să recomandăm locul cu cea mai bună pizza din Sibiu, gândul ne zboară instant la Music Pub și Twenty Pizza. Clasică, mediteraneană, cu foarte multă sau cu mai puțină carne, vegetariană, cu sos alb de usturoi sau picant, important e să se consume la dimensiunea family, alături cu prieteni.

Ca locație, poți alege Music Pub atunci când preferi să asculți și muzică live, în cadrul concertelor organizate aici ocazional, ori Twenty Pizza pentru un prânz sau o cină mai liniștită. Dacă nu ai timp de ieșit în oraș, o poți comanda acasă de pe www.pizzatwenty.ro.

Vezi pagina Music Pub Vezi pagina Pizza Twenty

Alte sugestii

Cele mai frumoase evenimente din Sibiu în perioada următoare
Unde mănânci un burger bun în Sibiu?
5 noutăți în această săptămână la Sibiu
NOU în Sibiu
Evenimente de neratat în luna IUNIE la Sibiu