Ghid pentru călători: cum să procedezi în cazul controlului titlurilor de călătorie TURSIB

Ghid pentru călători: cum să procedezi în cazul controlului titlurilor de călătorie TURSIB


Controlul titlurilor de călătorie se desfăşoară prin intermediul echipelor formate din inspectori de trafic Tursib. Pentru a călători fără griji, asigură-te întotdeauna că te afli în posesia unui titlu de călătorie valabil sau a unui card contactless pentru a achiziționa direct din autobuz titlul de călătorie. 
 
Controlul titlurilor de călătorie se face în două moduri:
 
1. Prin intermediul aparatelor galbene din autobuz 
În acest caz, inspectorul de trafic te va ruga să apropii de aparatul contactless cardul bancar cu care ai efectuat achiziția, codul QR sau cardul Tursib. 
 
2. Prin intermediul aparatelor de control 
Aparatele de control sunt device-uri asemănătoare telefoanelor mobile și se află în dotarea inspectorilor de trafic. Cu ajutorul lor, inspectorii de trafic vor scana cardul bancar folosit la achiziția titlului de călătorie, codul QR generat de aplicații sau cardul Tursib.

  • Biletele achiziționate prin aplicația 24Pay și prin aplicația SibiuBus: prezintă inspectorilor de trafic codul QR generat în aplicație pentru a putea fi scanat de către aceștia cu ajutorul aparatului de control sau scanează codul QR la aparatele galbene din autobuz. 
  • Biletele achiziționate prin intermediul cardului bancar contactless: apropie cardul bancar folosit la achiziționarea titlului de călătorie de aparatele galbene din autobuz sau de aparatul de control. 
  • Biletele fizice cu cod QR:  prezintă inspectorilor de trafic biletul validat pentru a putea fi scanat de către aceștia cu ajutorul aparatului de control sau scanează codul QR la aparatele galbene din autobuz.
  • Biletele fizice fără cod QR tipărite pe hârtie termică: prezintă biletul validat inspectorilor de trafic, iar aceștia vor verifica datele tipărite pe acesta. 
  • Biletele încărcate pe cardul Tursib sau pe cardurile de unică folosință: apropie cardul Tursib sau cardul de unică folosință de validatoarele galbene sau de aparatele de control ale inspectorilor.
Nu uita să ai în vedere faptul că toate titlurile de călătorie trebuie validate imediat la urcarea în autobuz, cu excepția codurilor QR generate de aplicația 24Pay.

                        Călătorește responsabil și bucură-te de transportul public!

Alte sugestii

Aplicatia SibiuBus
Modificările aduse de noul sistem de ticketing TURSIB ȋncepând cu data de 1 septembrie 2022
Autocare noi pe traseul 22 Sibiu – Păltiniş
Informații importante referitoare la abonamentele Tursib
Programul de circulaţie al mijloacelor de transport ale S.C. TURSIB S.A în zilele de 23.12.2021 - 02.01.2022