Drumul apei

Rute turistice Sibiu


Despre

Sibienii și turiștii sunt invitați să descopere la pas, istoria bogată a apei, în vechea cetate, în cadrul unui tur realizat de Apă Canal Sibiu.

Cândva Sibiul era înconjurat de lacuri, folosite pentru a ține năvălitorii la distanță, dar și pentru a asigura necesarul vital sau pentru a face piscicultură.

Plimbându-ne astăzi pe străzile orașului, poate fi greu să ne imaginăm cum arăta o fântână în vechile vremuri sau cum orașul a fost mistuit de flăcări, tocmai pentru că accesul la apă nu permitea o protecție adecvată contra incendiilor.

Turul poate fi parcurs atât individual, urmărind codurile QR, fie asistați de către un ghid turistic (în fiecare sâmbătă și duminică, începând cu ora 10:30).

Principalele puncte ale turului:
  • Piața Mare (punct de întâlnire, chiar în fața clădirii Primăriei)
  • Strada Turnului colț cu Farului (unde grupul va afla istoria Orașului de Jos și de Sus, dar și informații despre vechile denumiri ale Sibiului)
  • Casa Calfelor (unde va fi identificat și unul dintre cele mai vechi capace de canalizare, care se crede a fi printre primele capace produse de Uzina ”Independența”, companie producătoare de utilaje pentru metalurgie)
  • Piața Huet (și ale sale povești despre lacurile din jurul Sibiului și modul în care acestea erau gestionate într-un mod unic de breslele din cetate)
  • Piața Mare (unde grupul poposește la Fântâna cu grilaj pentru a-i descoperi povestea),
  • Strada Cetății (cu poveștile despre epidemiile de tifos și holeră, dar și despre prima uzină de apă și Regulamentul oficial al apei).

Puncte din rută