Idei de vară: 7 terase din Sibiu


Pardon Cafe & Restaurant

Se spune că strada Cetății este cea mai frumoasă stradă din Sibiu. Cu siguranță la asta contribuie terasa restaurantului Pardon unde atmosfera e mai tot timpul animată și plină de viață. Situată chiar lângă Filarmonica Sibiu și cu o priveliște minunată asigurată de această clădire interesantă, este unul dintre locurile unde poți savura un pahar de vin bun și un desert sau un fel de mâncare delicioase, protejat de agitația din Piața Mare sau din Piața Mică. Dacă ai noroc, vara poți nimeri acolo într-una din zilele când mâncarea se gătește chiar în fața ta, în aer liber.

Vezi pagina Pardon Cafe & Bistro

Atrium Classic Cafe

Poate cea mai celebră terasă din Sibiu, cea de la Atrium este situată chiar pe Podul Mincinoșilor și este greu de ratat pentru orice turist. Nouă ne place în mod deosebit modul în care de pe această terasă poți lua ”pulsul” orașului la orice oră din zi, pentru că este unul dintre locurile din care poți vedea tot ce se petrece în Piața Mică și poți urmări fluxul constant de oameni care descoperă orașul sau care se află în trecere câtre treburile lor zilnice. De multe ori, fundalul sonor îți va fi asigurat de muzică live de pian sau de tumultul evenimentelor ce au loc în Piața Mică, pe tot parcursul verii.

Vezi pagina Atrium Classic Cafe

Cafe Wien

Sunt multe motive pentru care am recomandat de-a lungul timpului terasa acestei cafenele vieneze, atât de populară și longevivă în Sibiu! Principalele motive ar fi: e locul perfect din oraș în care să admiri culorile apusului într-o zi de vară, adesea vei fi întâmpinat pe acordurile de pian sau vioară ale unui cântăreț local, iar dacă vrei puțină umbră sau chiar intimitate te poți retrage pe terasa din spate, adăpostită de copaci deși și cu o vedere frumoasă asupra Orașului de Jos.

Vezi pagina Cafe Wien

Faust Cafe und Disko

Cea mai colorată terasă din Sibiu e și una dintre cele mai ascunse. Faust e locul de întâlnire al tinerilor de tot felul, al turiștilor mai nonconformiști sau al artiștilor independenți care găsesc aici locul unde se pot exprima prin concerte în aer liber, party-uri de muzică electronică sau piese de teatru independent. Dar nu numai, pentru că este cu siguranță unul dintre cele mai relaxate locuri din oraș, unde oricine este bine-venit.

Vezi pagina Faust Cafe und Disko

Weinkeller

Dacă tot vorbim de terase ascunse, neapărat o vom aminti și pe cea de la Weinkeller, situată la baza Pasajului Scării. O terasă micuță și îngustă unde te vei simți ca și cum te afli în vizită la un prieten din Centrul Vechi. Un prieten care gătește foarte bine și se pricepe foarte bine la vinuri :). Multă verdeață, pisici, și diverse detalii micuțe - precum o miniatură a caselor din orașul vechi, realizată de un artist local - te vor face să îndrăgești acest loc.

Vezi pagina Weinkeller

Max

În apropiere de Teatrul Gong, într-o curte interioară cu o arhitectură ce combină elemente tradiționale zonei cu altele mai moderne, terasa de la Max e și ea un mic secret al Orașului de Jos. Departe de valurile de turiști din zona piețelor dar totusi aflată la două minute de inima orașului, Max e o terasă minunată pentru o seară de vară în care vrei să iei o cină bună pe un fundal delicat de jazz.

Vezi pagina Max

NOD Pub

Nu puteam să încropim o listă a terselor din Piața Mică fără să includem Nod, una dintre terasele preferate pe lista oricărui localnic din Sibiu. De la design-ul interesant și până la diversitatea de bături și cocktail-uri grozave din meniu, Nod este locul ideal pentru o cafea dis-de-dimineață, o limonadă răcoritoare în timpul unei zile fierbinți sau o bere bună seara cu prietenii. Când temperaturile sunt foarte mari, sistemul de răcorire este și el un motiv destul de bun să alegi terasa de la Nod :).

Vezi pagina Nod Pub Vezi și „Vara pe terasele din Sibiu”

Alte sugestii

Cum arată Sibiul, orașul street art-ului, la finalul #SISAF8
4 locuri în care să faci mișcare în aer liber vara asta
Sibiul sustenabil
Idei pentru o zi petrecută la Muzeul Astra
Tot ce trebuie să știi despre Arena Platoș!