Tot ce trebuie să știi despre Târgul de Crăciun din Sibiu

Tot ce trebuie să știi despre Târgul de Crăciun din Sibiu


Magia iernii cuprinde din nou orașul! ✨ Târgul de Crăciun din Sibiu, unul dintre cele mai frumoase și vizitate din țară, va fi deschis în acest an în Piața Mare, în perioada 26 noiembrie 2021 – 2 ianuarie 2022, între orele 11:00 – 21:00.

👉 Detalii despre acces

În acest an, Târgul de Crăciun din Sibiu este organizat în interiorul unui perimetru închis, astfel că fiecare participant care își dorește să intre va fi verificat. Accesul este posibil doar pe baza certificatului verde valid, iar copiii sub 12 ani vor putea intra la târg numai însoţiţi de un adult.

În plus, organizatorii ne asigură că au pregătit amănunţit toate aspectele ce ţin de siguranţa publicului: se va avea grijă ca spațiul să nu se aglomereze (prin urmare există posibilitatea ca, temporar, accesul persoanelor să fie restricţionat pentru a nu se depăși criteriile impuse de autorităţi), iar toate persoanele care lucrează la Târgul de Crăciun vor fi testate săptămânal de voluntarii Crucii Roşii.

🍭 Bunătăți la fiecare pas

Expozanții prezenți în Piața Mare din Sibiu ne aduc tot ceea ce avem nevoie pentru casă noastră și pentru cele mai frumoase cadorui: decorațiuni de Crăciun și bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului sculptate manual și aduse din Bethlehem, precum și diverse specialități gastronomice: mezeluri locale, bunătăți maghiare, burgeri din carne de vită Angus și vegetali, dulciuri.

⛸ Scheme pe gheață

Spre bucuria copiilor şi nu numai, patinoarul din centrul Sibiului are o suprafaţă de 600 metri pătraţi, având o capacitate de 300 de persoane. Cei care apreciază sportul cu patine şi doresc să savureze în acelaşi timp atmosfera magică a Târgului de Crăciun, pot închiria patine și să se întreacă in măiestrie sau ghiduşii pe gheață.

Patinoarul va fi funcţional pe întreaga durată a evenimentului. Cei mici şi cei mari vor putea patina în fiecare zi, între orele 09.30 şi 21.00. Cei care nu au echipament îl pot închiria de la centrul patinoarului, costul fiind de 15 lei, iar biletul de intrare tot 15 lei.

🎡 Zâmbete până la urechi din roata panoramică

Gigantica roată panoramică revine și ea în Piaţa Mare pe toată durata Târgului de Crăciun – o atracție pentru toate vârstele, imbrăcată cu mii de lumini! Are o înălțime de 22 metri și este construită special pentru eveniment. În plus, oferă turiștilor și localnicilor o privire de sus asupra Sibiului, cum n-au mai văzut.

🎅🏻 Distracție în Atelierul lui Moș Crăciun

Moş Crăciun îşi va da întâlnire cu copiii, în căsuţa lui din mijlocul târgului, unde vor avea loc o serie de ateliere cu scopul de a veni în întâmpinarea dorinţei de manifestare artistică, estetică şi plastică a celor mici. Durata unui atelier este de 40 de minute, iar toate locurile destinate grupelor din şcoli şi grădiniţe au fost epuizate în mai puţin de o zi de la deschiderea rezervărilor.
Urmărește pagina Târgului de Crăciun să nu ratezi nimic nou

Alte sugestii

La pas prin România Atractivă: Gusturi sibiene
Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat
Sibiul Festivalier 2024
O călătorie prin Sibiul de ieri și de azi