Biblioteca ASTRA Sibiu

Centru cultural / Organizator de Evenimente


Address

Astra Park, Strada Mitropoliei, Sibiu, Romania

Despre

Un eveniment cu o semnificație aparte în viața românilor transilvăneni l-a reprezentat întemeierea la Sibiu a Asociațiunii transilvane pentru literatură română și cultura poporului român (ASTRA), în perioada 23-26 octombrie/4-7 noiembrie 1861. 

Odată cu constituirea ASTREI, a luat ființă și Biblioteca Asociațiunii, care număra la început 195 de volume. Fondul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu cuprinde: cărți, periodice, CD-uri, CD-ROM-uri, DVD-uri, casete audio, casete video, discuri, diafilme, diapozitive, benzi de magnetofon, manuscrise, cărți manuscrise, documente de corespondență, documente iconografice, cărți românești vechi (BRV), cărți străine vechi, cărți rare, documente cartografice, ex-libris-uri, medalii și altele.

Cele 4 filiale din oraș ale Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu asigură utilizatorilor cu domiciliul mai îndepărtat de sediul central un minim de lectură. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu sporește numărul și seriozitatea solicitanților bibliotecii prin profesori, cercetători și studenți.

http://www.bjastrasibiu.ro/

Evenimente ce urmează

Alte sugestii

Moara Veche-Asociația Hoșman Durabil

Organizator de Evenimente

Pamira Tennis Sibiu

Organizator de Evenimente

Lectorat francez a Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu

Centru cultural

ASOCIATIA DOMY MUSIC STAR

Organizator de Evenimente

Școala Finlandeză Sibiu

Organizator de Evenimente