„Asamblaj” de Florin Viorel la NAG Sibiu // Galeria ArtPoint


Data și ora:
Gazdă:

Piata Mica, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Artistul Florin Viorel expune lucrarea „Asamblaj” în Orașul Artiștilor cu ocazia evenimentului național Noaptea Albă a Galeriilor.
 
15-17 octombrie 2021 // orele 15:00-22:00 // Piața Mică din Sibiu
 
Despre expoziție:
Florin Viorel a ales, pentru expoziția sa, spațiul de expunere cel mai mic, care i se potrivește cel mai bine, deoarece vrea să prezinte curioșilor o singură lucrare. „Asamblaj” este lucrarea pe care o expune în cadrul acestui proiect, fiind un ansamblaj de mari dimensiuni care combină o tehnică mixtă - pictură, metal, pânză și obiecte tridimensionale. „Este un mix între artă, regăsindu-se atât sculptura, cât și pictura, o tehnică de colaj dusă mai departe, în care se asamblează diverse materiale, un pas mai departe al colajului care presupune doar lipiri, suprafețe aproape plate, spre tridimensional”, explică artistul, care în prezent este doctorand și profesor la Liceul de Artă din Sibiu. Albaiulian la origini, a studiat pictura la Cluj-Napoca, iar după ce a făcut „o buclă” prin Transilvania, după cum spune, s-a stabilit la Sibiu, în urmă cu mulți ani.

Tot el este de părere că în prezent nu mai există diferențiere între artiști, fie ei pictori, sculptori sau fotografi. „Un artist le îmbină, există un mix între ramurile artei. Nu mai poți să zici că cineva e artist plastic, artist care face artă decorativă - e un artist vizual, practic le împletește pe toate. Poți să găsești în creațiile unui artist și elemente din grafică, fotografie, pictură sau sculptură. Fiecare e cu orientarea lui, sunt și care au rămas doar pe o ramură, dar sunt și artiști care fac o îmbinare între ramurile astea și aici mă regăsesc pe mine. Iar în ansamblul pe care l-am creat noi, la fiecare am regăsit treaba asta. Asta ne unește, un mix între artă”, explică Florin Viorel. Mai mult, spune despre el și restul colegilor expozanți că sunt artiști care au ținut pasul cu evoluția tehnologiei. „Ne-am schimbat uneltele de lucru, ne-am apucat să punem mâna pe laptop, pe videoproiectoare, pe unelte mai performante, flex, aparate de sudură și așa mai departe. Infuzia asta de tehnologie a pătruns și în artă, mult în ultimii ani, și ne ajută”, explică Florin Viorel.

___________

Oraşul Artiştilor are loc în fiecare an în Piaţa Mică, în faţa Turnului Sfatului, şi aşteaptă curioşii cu o galerie de artă adusă în stradă, cu ateliere de pictură amenajate chiar aici, în spaţiul public, cu workshopuri pentru copii şi adulţi, cu ateliere cu părinţii şi chiar şi cu o bibliotecă din care puteţi răsfoi cărţi despre artă.

___________

Proiectul Oraşul Artiştilor este co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.