Conferințele ASTRA: A doua întâlnire aduce față în față artiști contemporani sibieni

Conferințele ASTRA: A doua întâlnire aduce față în față artiști contemporani sibieni

Prezentare, Întâlnire

Gazdă:


Astra Park, Strada Mitropoliei, Sibiu, Romania

Data și ora:

Despre

📌 Arta contemporană și locul artiștilor contemporani sunt subiectele care vor fi abordate miercuri 20 septembrie a.c., de la ora 18:00, în cadrul celei de-a doua întâlniri din cadrul „Conferințele ASTRA”, un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și organizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, instituție susținută de Consiliul Județean Sibiu.

👥 Invitați să discute pe marginea subiectului celei de-a doua conferințe sunt Alexandru Chituță, Ștefan Crețu, Dan Perjovschi, Cătălin Precup și Florin Viorel. Dezbaterea va fi moderată de managerul Bibliotecii ASTRA Sibiu, Răzvan C. Pop, care va aduce în discuție aspecte privind: • caracteristicile definitorii ale artei contemporane și ale artiștilor, • rolul artei în societatea actuală, • complexitate, diversitate, limite și provocări în demersurile artistice, • angajarea și catalizarea socială a celor care produc și expun artă, • diversitatea platformelor de comunicare și prezentare a muncii artiștilor, • intersecția artei cu tehnologiile digitale, • implicarea instituțiilor culturale în promovarea artei și coagularea comunităților de artiști și ale celor pasionați de artă.

ℹ️ „Conferințele ASTRA” reprezintă o platformă de conectare a marilor actori culturali din România, dar mai ales din județul Sibiu. Evenimentele se desfășoară sub forma unor dezbateri având ca temă centrală promovarea culturii scrise. Întâlnirile sunt moderate de personalități locale din sfera culturală sau civică, fiind gândite ca dezbateri înregistrate video, la care publicul interesat poate participa în auditoriu.

▶️ Seria de discuții a debutat în data de 14 septembrie 2023, cu evenimentul „De ce este fotografia o artă”.

Conferințele sunt găzduite de American Corner Sibiu, spațiul situat la etajul 5 al bibliotecii publice sibiene, și transmise live pe pagina de Facebook și în mediul online.

Programul conferințelor:

De ce este fotografia o artă? – 14.09.2023
Locul artiștilor contemporani – 20.09.2023
Cercetarea ca educație – 29.09.2023
Ziua Educației – 5.10.2023
Cartea și limba română în 2023 – 1.11.2023
Enciclopedia Română la 100 de ani de la moartea lui Cornel Diaconovici – 29.11.2023
Ziua Sibiului: Există o identitate a Sibiului? – 20.12.2023
Ziua Sibiului: Sibiul în 1191 – 20.12.2023
JOS! Despre comunism după 30 de ani de la Revoluție – 21.12.2023
JOS! Cenzura – 21.12.2023

Proiectul „Conferințele ASTRA” este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Consiliul Județean Sibiu.

sursa