Drumeție în împrejurimile de la Nocrich: Atelier Ceramică și Festivalul Luminii

Drumeție în împrejurimile de la Nocrich: Atelier Ceramică și Festivalul Luminii

În jurul Sibiului

Bilete:

90 lei/ Persoană

Gazdă:

Nocrich, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

Dragi drumeți,
Vă invităm să participați sâmbătă, 10 iunie 2023, la o experiență altfel: vom explora o mică parte din Valea Hârtibaciului și anume împrejurimile satului Nocrich.
Pe lângă drumeție, ne vom bucura de un atelier de olărit, iar pe seară vom participa la Festivalul luminii din cadrul Centrului Cercetășesc Nocrich. Pentru doritori se va putea vizita și Biserica Evanghelică din sat, Nocrich fiind și locul unde se afla casa memorială a lui Samuel von Brukenthal, baron și guvernator al Transilvaniei în sec. XVIII.

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Ne întâlnim dupa ora pranzului, la ora 14:00, în parcarea de la Gazprom (în benzinaria din sensul giratoriu Semaforului cu Ștefan cel Mare) de unde ne vom grupa pe mașini. Cei care vin direct la Nocrich, întâlnirea va avea loc în centru, lângă Biserica Evanghelică, la ora 14:45. Acolo ne vom grupa și vom merge să participăm la atelierul de olărit la Centrul Cercetășesc Nocrich.
După atelier vom pleca în drumeție pe minunatele dealuri din împejurimile Nocrichului. Vom coborî la apus pentru a aprinde guguțele cu lumina, din cadrul Festivalului Luminii. Voia bună, oamenii faini și limonada vor condimenta seara. Vă așteptăm cu drag!
*În situația în care nu dispuneți de mașină personală/ transport, vă rog să informați ghidul înainte cu 24h.

INFORMAȚII TRASEU
Distanță: 8 km
Dificultate traseu: ușor
Durata drumeției: aproximativ 4h/ ore (dus-întors), include scurte pauze.

ECHIPAMENT NECESAR
Ghete cu talpa aderenta
Haine de drumeție specifice sezonului: bluză/tricou de corp, geacă specifică sezonului, rezistentă la vânt și impermeabilă;
Șapcă/ pălărie;
Bețe trekking (recomandat)
Rucsac în care să aveți o bluză/ tricou de schimb, șosete de schimb;
Ochelari de soare;
Spray insecte;
Cremă cu protecție solară;
Termos cu ceai/ sticlă cu apă (minim 1l);
Gustări (sandwich-uri, batoane, fructe)
Good vibes:)

COSTURI
90 lei/ persoana
* Costul include și un atelier în cadrul programului Ceramica de Nocrich al Centrului Cercetășesc Nocrich, accesibil de la mic la mare.
GHID
𝐆𝐡𝐢𝐝: Claudia Popelca – ghid național și voluntar aspirant Salvamont
𝗣𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹: Centrul Cercetășesc Nocrich
_________________________________
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.
Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
__________________________________
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.
Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.
Am ajuns cunoscuți în comunitate pentru grija pe care o purtăm pentru natură și dorința de a încuraja cât mai mulți oameni să exploreze potecile din județ. Am început prin a scrie un document cuprinzător despre standardizarea signalisticii pe traseele de drumeție. Apoi am avut grijă ca acesta să fie implementat la nivel județean, sperăm că și la nivel național. Abia după aceea zicem noi că a început munca serioasă. Cea de refacere a traseelor de drumeție, astfel încât acestea să fie sigure de parcurs, chiar și pentru drumeții începători și de promovare a comportamentului responsabil în natură.

Sursa text & foto