Drumeție în Munții Cindrel: Rășinari-Dealul Fraga-Rășinari

Drumeție în Munții Cindrel: Rășinari-Dealul Fraga-Rășinari

În jurul Sibiului

Bilete:

50 lei/ Persoană

Gazdă:

Rășinari 557200, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

Dragi drumeți,
Vom porni din centrul comunei Rășinari (unde vom parca mașinile), și vom ieși din sat spre sud-vest, pe Valea Caselor.
După 2,5 km vom ieși pe un drum forestier în dreapta, mergând către Vf. Plaiului, dar fără a ajunge la acesta. Înainte de vârf vom face dreapta din nou pentru a ieși în poteca ce coboară din Șaua Apa Cumpănită către Dealul Fraga.
După o coborâre ușoară și încă o urcare scurtă, vom admira panorama de pe vârful Fraga și vom coborî către Coasta Boacii, atât de dragă lui Cioran, pentru a ne întoarce în Rășinari.
Tura este potrivită persoanelor cu un minim de condiție fizică și copiilor de minim 8 ani, care au mai ieșit în drumeție.
UNDE ȘI CÂND NE INTÂLNIM?
Ne întâlnim dimineață, la ora 10:30, în parcarea Pensiunii Dumbrava Sibiului, lângă Hotelul Hilton.
De acolo ne vom deplasa cu mașinile personale, pe ruta: Sibiu – Rășinari, unde vom parca mașinile în centrul comunei, în fața Muzeului Etnografic.
ECHIPAMENT NECESAR
Ghete de drumeție înalte, cu talpă aderentă; ghetele trebuie să fie potrivite și pentru zăpadă;
Haine adaptate sezonului, inclusiv un ultim strat impermeabil; tricou sau bluză de corp de schimb;
Ochelari de soare;
Sticlă cu apă/ceai, minim 1L;
Gustare pentru o pauză la jumătatea traseului;
Bețele de trekking – recomandare.
COSTURI
50 lei/adult sau copil peste 14 ani, gratuit pentru copiii de minim 5 ani.
Copiii de la 5 ani în sus pot participa, cu condiția să fie însoțiți de un adult.
TRANSPORT
Putem asigura transportul tur-retur unui nr. limitat de persoane. Pentru rezervarea locului vă rugăm să ne contactați telefonic, la nr. 0722-177001, după efectuarea înscrierii.
După finalizarea procesului de înscriere, ghidul va crea un grup de whatsapp pe care ne vom organiza / redistribui în mașinile celor care vin cu mașina. Costurile de transport ale acestora vor fi acoperite, în comun, de către ocupanții mașinii respective (costul aproximativ va fi de aprox. 20 lei / pers).
———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Sursa text & foto