„Povestea Poveștilor”, la Grădina BIS


Data și ora:
Bilete:
50 lei bilet dublu, 35 lei bilet single, 20 lei - pentru copii, elevi și studenți www.iabilet.ro
Gazdă:

Stefan cel Mare Street nr. 56, Sibiu, Romania, 550316
Organizator:

Despre

„Povestea poveștilor”, la Grădina BIS
 
Povestea poveștilor. Povestită de povestitorul povestitorilor.
Cu umorul lui inconfundabil. Cu savoare. Cu viață. Cu poftă de viață.
Un manifest împotriva falselor pudori și a ipocriziei.
O incursiune plină de spirit, în registru comic, în universul lui Ion Creangă.
 
„Povestea poveștilor”  a fost citită de autor la o ședință a societății literare Junimea și nu a mai fost publicată decât în 1939, la mult timp după moartea scriitorului, într-o ediție de lux la Editura pentru Literatura si Arta „Regele Carol II”. Începând din 1990 a fost reeditată de mai multe ori, tradusă în engleză și franceză, însoțită de ilustrații și publicată și sub forma de înregistrare audio. Manuscrisul poveștii se găsește la Biblioteca Academiei Române. Specialiştii în filologie relatează cum “Eminescu, Vasile Pogor şi Iacob Negruzii, hohoteau la fiecare frază a poveştii lui Creangă. La sfârşitul poveştii, Creangă avea şi o dedicaţie, pentru poeţii fără talent: Scrisă de Ioan-Vîntură-Ţară, în Iaşi, la 22 Octomvrie 1876 şi dedicată cărăcudei din Junimea îmbătrînită în rele cu prilejul aniversării a treisprezecea, numărul dracului”. 
 
„Povestea Poveștilor”
Un scenariu de Bogdan Sărătean, după Ion Creangă 
Regia: Bogdan Sărătean 
Distribuție: Dumitru Stegărescu (Ion Creangă), Andrada Grosu (soața lui Creangă), Claudiu Fălămaș (Mihail Eminovici, poet, om de-al casei) 
Producător: BIS Teatru 
Spectcolul conține limbaj explicit, nefiind recomandat tinerilor sub 15 ani. 
Durata aproximativă: 1h 10 min
Bilete: 50 lei bilet dublu, 35 lei bilet single,  20 lei - pentru copii, elevi și studenți 
www.iabilet.ro
 
Participarea la evenimente este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare. Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Fotografii