Călătorie între noapte și zi, între macro și micro cosmos în Țara Colibelor

Călătorie între noapte și zi, între macro și micro cosmos în Țara Colibelor

În jurul Sibiului

Bilete:

180 lei/persoană

Gazdă:

Dealul Secături, Râu Sadului 550400, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

Dragi exploratori și iubitori de natură,
În weekendul 26-27 iulie, de sâmbătă după-masa până duminică după-masa mai exact, organizăm o altfel de experiență la care vrem să vă invităm cu mic, cu mare:
Sâmbătă, 26 iulie: ne vom deplasa la locația de la Râul Sadului unde vom însera, seara se va face observarea cerului alături de astronomul: Magda Ienci⁩.
Stiați că in fiecare seara în care ne uitam la cer privim înapoi în timp? Dacă tot avem acestă super putere nu ar fi interesant să o folosim?
Imaginați-vă înconjurați de natură și cu un cer plin de stele care stă agățat deasupra noastră, de unde începe aventura astronomică.
Vom naviga prin vastul cer în căutare de comori cosmice!
Vom afla împreuna ce constelații ne anunțau vara fenomene de mii de ani, ce eroi sunt sus pe cer, ce constelații zodiacale stau falnic pe cer și cum putem vâna cu ajutorul unui telescop obiecte messier fascinante, galaxii, nebuloase.
Vom învața cum să citim harta a cerului împreuna și o să va introducem și în lumea astrofotografiei. Totul alături de astronomul Magda Ienci.
Vom însera la ograda unei familii de oieri din zona Râu Sadului, cine dorește poate să doarmă în fân, în pod, cine dorește la cort (fiecare își va aduce sac de dormit, iar cort cine are).
Duminică, 27 iulie: vom începe dimineața cu înviorarea, o clasă de yoga alături de Andreea Cenușa.
Exact așa, o sesiune magică de yoga de dimineață, la intrarea în înălțimile Țării Colibelor, unde peisajul liniștit se dezvăluie ca într-un basm. Pe măsură ce prima lumină a zorilor mângâie orizontul, ne vom aduna în acest decor fermecător, înconjurați de frumusețea liniștită a naturii. Lăsam briza ușoară și cântecele păsărilor să ne însoțească practica, invitând pacea și armonia în inimile noastre.
În acest spațiu, vom curge prin asane cu grație, ancorându-ne în momentul prezent și conectându-ne profund cu pământul de sub noi. Priveliștile uimitoare ale înălțimilor din Țara Colibelor vor inspira spiritele noastre, ridicându-ne către noi culmi de calm interior și claritate.
După sesiunea de yoga vom lua micul dejun pregătit cu produse locale.
Vom pleca să drumețim în Țara Colibelor și vom finaliza traseul cu ieșire pe Fraga, deasupra Rășinariului.
Tura acesta dorește să îmbine mai multe elemente:
- ieșim să ne conectăm cu natura
- ne conectăm cu viața de la țară
- ne bucurăm de produse locale bune, astfel ajutăm și susținem munca producătorilor locali din zona noastră
- aflam lucruri noi observând cerul pe noapte alături de un expert în domeniu
- ne conectăm cu corpul nostru prin mișcări de yoga
- suntem prezenți
- facem mișcare
- socializăm
- ne bucurăm de locurile prin care mergem
- cel mai important aspect este că toate acestea contribuie la menținerea unui nivel înalt al sănătății noastre

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Ne întâlnim dimineața la ora 17:00, în parcarea din fața Restaurantului Jacob Grillhouse, Strada Calea Dumbrăvi, NR 142A (Intrarea Principală Zoo). Acolo ne vom grupa pe mașini și vom porni cu toții înspre Râu Sadului, de unde vom pleca pe traseu.
În situația în care nu dispuneți de mașină personală/transport, vă rog să informați ghidul înainte cu 24h.

INFORMAȚII TRASEU
Distanță: 15 km
Dificultate traseu: ușor- mediu
Durata drumeției: aproximativ 6 ore (dus-întors), include pauze.

ECHIPAMENT NECESAR
Ghete cu talpă aderenta
Haine de drumeție specifice sezonului: bluză/tricou de corp, geacă specifică sezonului, rezistentă la vânt și impermeabilă;
Șapcă/ pălărie;
Bețe trekking (recomandat)
Rucsac în care să aveți o bluză/ tricou de schimb, șosete de schimb;
Ochelari de soare;
Spray insecte;
Cremă cu protecție solară SPF;
Termos/ sticlă cu apă (minim 1l);
Mâncare
Cort (cine dorește/are)
Sac de dormit
Izopren
Frontală
Good vibes:)

COSTURI
180 lei/persoană

GHID
Claudia Popelca – ghid național și voluntar aspirant Salvamont
Magda Ienci - astronom
Andreea Cenușe - instructor yoga
Notă:
– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.
———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Sursa text & foto