Noaptea Cercetătorilor Sibiu


Data și ora:
Gazdă:

Bulevardul Victoriei, Sibiu, România

Despre

 Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va desfășura în 24 septembrie 2021 un adevărat maraton al cercetării în cadrul unui program complex, care va include experimente, expoziții și  spectacole cu roboți.
La nivelul Uniunii Europene, Noaptea Cercetătorilor se înscrie în linia de finanțare a Comisiei Europene prin acțiunile Marie Skłodowska-Curie în cadrul Programului Orizont 2020. Proiectul ”Noaptea Cercetătorilor” se află pe agenda evenimentelor culturale finanțate de Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu, Ministerul Educației Naționale. Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu continuă și în aces an colaborarea cu redutabile centre universitare și instituții de cercetare din România.
Evenimentul își propune să arate publicului larg cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Promovat de Comisia Europeană, proiectul se adresează tuturor categoriilor de public, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative. Sunt evenimente deschise, dedicate relaționării directe dintre cercetători și public. Ele prezintă diversitatea domeniilor cercetării și subliniază impactul acesteia asupra vieții noastre de zi cu zi.
Sibiul se alătură ca în fiecare an celor 340 de centre științifice din întreaga Europă.
Vom arăta din nou că știința este minunată și poate fi descoperită în cele mai originale modalități.
Deveniți împreună cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu parte a unui  eveniment european de anvergură prin care toți vom învăța, într-o manieră non-formală, cum știința, cercetarea și cercetătorii ne fac viața mai frumoasă.