Toamna în bucate la Copșa Mare 122 - Ediția a II-a

Toamna în bucate la Copșa Mare 122 - Ediția a II-a

Eveniment gastronomic

Gazdă:


Copsa Mare 122, Copșa Mare 557046, Romania

Organizator:

Data și ora:

Sâmbătă, 26 Octombrie 2024
10:00 - 16:00

Despre

Dragă gurmand și iubitor de experiențe autentice, ți-am pregătit un eveniment cu totul deosebit în Colinele Transilvaniei, la punctul gastronomic local 𝐂𝐨𝐩𝐬̦𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞 𝟏𝟐𝟐 🍂

Te invităm să descoperi experiența săsească autentică în pitorescul sat Copșa Mare, într-o locație de o frumusețe incontestabilă.
Sâmbătă, 𝟐𝟔 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, începând cu 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟎:𝟎𝟎, deschidem porțile casei albastre din inima Transilvaniei, aflată la doar 2 km distanță de situl UNESCO Biertan, nu departe de intrarea pe Via Transilvanica – sectorul Terra Saxonum.

Alături de noi vei avea parte de o frumoasă incursiune în viața satului transilvănean.
Vei descoperi oameni ai locului, meșteșuguri păstrate vii, arhitectura tradițională bine conservată în timp și te vei bucura de natură, de experiențe culinare cu produse locale și de moștenirea culturală săsească.

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐳𝐢𝐥𝐞𝐢
Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 𝟏𝟎:𝟎𝟎 – 𝟏𝟔:𝟎𝟎, urmând să ne bucurăm împreună de următoarele activități:
🔸 𝐰𝐞𝐥𝐜𝐨𝐦𝐞 𝐛𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞: pastă de slănină, jumări, pâine cu zacuscă, salată de vinete, platou cu brânzeturi locale, legume de sezon, socată;
🔸 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐂𝐨𝐩𝐬̦𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞 𝟏𝟐𝟐 & 𝐭𝐮𝐫 𝐠𝐡𝐢𝐝𝐚𝐭 𝐢̂𝐧 𝐠𝐨𝐬𝐩𝐨𝐝𝐚̆𝐫𝐢𝐞;
🔸 𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐟𝐚̆𝐜𝐮𝐭 𝐩𝐚̂𝐢𝐧𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐮𝐩𝐭𝐨𝐫 𝐜𝐮 𝐥𝐞𝐦𝐧𝐞, alături de Simona & Sile, gazdele noastre dragi;
🔸 𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐟𝐚̆𝐜𝐮𝐭 𝐛𝐫𝐚̂𝐧𝐳𝐚̆ (𝐜𝐚𝐬̦ 𝐩𝐫𝐨𝐚𝐬𝐩𝐚̆𝐭), pregătit de prietenul nostru Varga István de la Manufactura de Brânză;
🔸 𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐩𝐚̂𝐬𝐥𝐚̆𝐫𝐢𝐭 susținut de domnul Ilie Iordan, meșter popular local;
🔸 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐛𝐢𝐬𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐟𝐨𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐩𝐬̦𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞;
🔸 𝐦𝐚𝐬𝐚 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐚̂𝐧𝐳: supă cremă de dovleac, fasole la ceaun cu ciolan afumat și prune uscate, lichiu cu mere, ceai, cafea, socată, apă;
🔸 𝐢̂𝐧𝐜𝐡𝐞𝐢𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢: fiecare participant primește o atenție culinară la plecare (caș și pâine proaspăt făcută);
Pe tot parcursul evenimentului vei putea cumpăra:
🔸 𝐦𝐢𝐞𝐫𝐞, 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐚𝐩𝐢𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐣𝐮𝐜𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐦𝐧 𝐢̂𝐧 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚̆, de la domnul Ioan Cristian Bica, preotul ortodox din satul Copșa Mare, pasionat de apicultură și de tot ce înseamnă grija față de albine.
🔸 𝐠𝐞𝐦𝐮𝐫𝐢, 𝐝𝐮𝐥𝐜𝐞𝐭̦𝐮𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐬𝐢𝐫𝐨𝐩𝐮𝐫𝐢 de la Familia Cocoș, producători locali.

𝐏𝐫𝐞𝐭̦ 𝐛𝐢𝐥𝐞𝐭:
- adulți: 190 lei
- copii 6-12 ani: 95 lei
- copii sub 6 ani: gratuit

Înscrierile se pot face până 𝐣𝐨𝐢, 𝟐𝟒 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟐:𝟎𝟎, accesând link-ul: https://forms.gle/9r9Sy6mvL3dF8ayQA
Pentru validarea înscrierii la brunch se va percepe un 𝐚𝐯𝐚𝐧𝐬, iar restul sumei de bani se achită numerar (cash) la fața locului.
Avansul se poate returna în caz de anulare a rezervării, doar dacă anularea se face până 𝐦𝐢𝐞𝐫𝐜𝐮𝐫𝐢, 𝟐𝟑 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟐:𝟎𝟎.
În vederea solicitării de anulare se va trimite un e-mail cu textul “Anulare Copșa Mare 122” la adresa culinarativ@gmail.com, cu specificarea numelui și prenumelui cu care s-a făcut rezervarea și a contului bancar pentru retur.
Avansul este de 𝟔𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 / 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐝𝐮𝐥𝐭̦𝐢 𝐬̦𝐢 𝟑𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 / 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢.
Avansul se achită în contul bancar: 𝐑𝐎𝟖𝟖𝐁𝐀𝐂𝐗𝟎𝟎𝟎𝟎𝟎𝟎𝟐𝟏𝟗𝟏𝟒𝟖𝟐𝟎𝟎𝟎, beneficiar: SILE SI SIMONA TURISTIC SRL, specificând la detaliile plății: 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐬𝐚̆ 𝟐𝟔 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒.
------------------
Copșa Mare 122 oferă și servicii de cazare cu mic dejun inclus pentru cei care doresc să rămână peste noapte:
📍 cazare în dormitoarele pensiunii, cu arhitectură tradițională;
📍 facilități de cazare cu cortul oaspeților;
Pentru cei care rămân peste noapte, vi se poate pune la dispoziție cina, la cerere. Rezervările pentru cazare și cină se fac la numărul de telefon: 0728 371 762 – Simona Seciu.

Acest eveniment este organizat de 𝐂𝐮𝐥𝐢𝐧𝐚𝐫𝐚𝐭𝐢𝐯 și 𝐂𝐨𝐩𝐬̦𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞 𝟏𝟐𝟐 cu intenția de a aduce iubitorii de experiențe autentice, la firul ierbii, mai aproape de lumea satului și de hrana curată.

De abia așteptăm să ne cunoaștem!

sursa