5 locuri cu cafea bună în centrul Sibiului


Sibiul are atâtea localuri în Piața Mare și Piața Mică de unde poți admira îndelung orașul prin geamurile mari! Dar atunci când vrei și o cafea bună, de origine, preparată de un barista priceput, s-ar putea să nu nimerești din prima locurile ”speciale” fără ca cineva să te îndrume.

Am adunat pentru tine cele mai populare 6 cafenele din oraș, pe baza rating-urilor primite în aplicație de la utilizatori, ca tu să poți răspunde oricui dintr-o suflare, la întrebarea: ”Unde bem și noi o cafea bună pe aici?” :).

NOD Pub

Înghesuită printre cafenelele și restaurantele din Piața Mică, ai putea crede că Nod e clasica terasă-șablon pentru turiști. De fapt, e printre locurile cele mai îndrăgite de localnici - cel mai cremos latte, berea artizanală și vinul sunt doar câteva din lucrurile simple și bune de aici. Primesc căței, organizează evenimente, și au una dintre cele mai faine priveliști din Piața Mică!

Vezi pagina NOD Pub

Arhiva de cafea și ceai

La câțiva pași de Piața Mare găsești o cafenea micuță, cu cafea ”pentru cunoscători”. Poți alege sortimentul zilei, de origine, sau blend-ul lor propriu - pe loc sau To Go. Îți poți cumpăra cafea pentru acasă, râșnită pe loc, și poți testa în felul ăsta gusturi din diverse colțuri ale lumii. Au și prăjituri, ceaiuri și diverse produse locale.

Vezi pagina Arhiva de cafea și ceai

TheRefresh

Un loc luminos, vesel și care pe lângă cafeaua preparată prin diverse metode oferă și multe feluri de smoothie-uri sănătoase. Comanda se face doar la bar dar asta nu-i o problemă pentru că vei avea ocazia să socializezi cu barmanii mereu puși pe glume dar tare pricepuți la cafea. E locul de unde poți pleca ”energizat” în alt fel în fiecare dimineață - durează ceva până apuci să testezi toate sortimentele!

Vezi pagina TheRefresh

Cafe Wien

Dacă ai fost vreodată într-o cafenea tipic vieneză, asemănarea te va uimi - design-ul locului, atmosfera, meniul, până și muzica, toate sunt exact ca în centrul Vienei. Și prin asta nu vreau să spun că e un loc pretențios, din contră - e doar foarte autentic! Vara poti alege dintre cele 3 terase, fiecare cu un farmec diferit - una umbrită de copaci, puțin ascunsă, alta cu o priveliște completă a orașului vechi și a treia, fix în curtea bisericii Evanghelice cu vedere spre Piața Huet.

Vezi pagina Cafe Wien

Hug The Mug

Una dintre cele mai îndrăgite afaceri locale, Hug The Mug e cafeneaua de pe Nicolae Bălcescu de unde îți iei cafeaua To Go și fugi să rezolvi treburile zilei. E locul preferat de fetele pasionate de latte-uri aromate, au o mulțime de arome și ediții speciale de sezon, dar și de cei care vor o cafea simplă și bună!

Vezi pagina Hug The Mug

Alte sugestii

Cum arată Sibiul, orașul street art-ului, la finalul #SISAF8
4 locuri în care să faci mișcare în aer liber vara asta
Sibiul sustenabil
Idei pentru o zi petrecută la Muzeul Astra
Tot ce trebuie să știi despre Arena Platoș!