6 lucruri pe care TREBUIE să le faci în vara asta la Sibiu

6 lucruri pe care TREBUIE să le faci în vara asta la Sibiu


... în Sibiu și în apropiere :). Așa ar fi trebuit să sune titlul acestui articol, dar suntem convinși că nu te va deranja să te deplasezi câțiva kilometri în afara orașului pentru unele dintre activitățile pe care ți le propunem.

Chiar dacă vara asta ne-a (cam) răpit festivalurile, am învățat să ne redescoperim orașul, iar ăsta nu are cum să fie altfel decât un lucru bun! Indiferent că ești turist sau localnic, am adunat pentru tine 6 idei de petrecut timpul în aer liber care să te ajute să te bucuri cât mai bine de vara aceasta caniculară, la Sibiu.

Dacă știi și alte activități care merită un loc în lista noastră, dă-ne de veste pe pagina de facebook sau prin formularul de contact de pe site!

1 - Petrece o zi întreagă în Muzeul ASTRA

Și dacă nu ar fi nimic altceva de făcut în Sibiu, Muzeul ASTRA ne-ar oferi motive de ieșit din casă întregul an. Nu doar că este imens și ai nevoie de cel puțin o zi pentru a-l vizita în întregime, dar aici au loc mereu evenimente extrem de interesante și interactive, prin care casele sale tradiționale sunt puse în valoare. Târguri meșteșugărești, etnice, festivaluri multiculturale, expoziții - programul lor este extrem de variat.

Dacă ai chef doar de o plimbare sau o tură cu bicicleta și o limonadă rece sau o masă copioasă după, Muzeul ASTRA rămâne sugestia noastră numărul unu, pentru activități de vară.

Foto: Pagina de facebook a Muzeului ASTRA
Vezi programul și activitățile de la Muzeul ASTRA:

2 - Mergi la un concert simfonic în aer liber, pe strada Cetății

Forțați de împrejurări, cei de la Filarmonica de Stat Sibiu ne-au făcut vara aceasta o surpriză excelentă. Strada Cetății, pe care o veți găsi adesea denumită drept ”cea mai frumoasă stradă din Sibiu” s-a transformat în scena pe care au loc concertele Orchestrei Sibiu. În fiecare săptămână au loc aici cel puțin unul sau două concerte, joia și vinerea, iar stilurile nu se limitează la cele clasice.

Până acum ne-au încântat și cu câteva concerte de jazz și de muzică alternativă și au organizat evenimente chiar și pe terasa Sălii Thalia, un obicei pe care sperăm să îl mențină și în era post-pandemie. Care sperăm, de altfel, să înceapă cât mai curând :).

Foto: Pagina de facebook a Filarmonicii de Stat Sibiu, Focus Photos Agency
Vezi programul Filarmonicii de Stat Sibiu, aici:

3 - Mergi la o piesă de teatru în aer liber la Grădina Bis

Printre cei care se încăpățânează (și bine fac!) să nu lase proiectele culturale să moară se numără și cei de la BIS Teatru. Grădina lor de pe strada Ștefan cel mare este o oază de verdeață și răcoare, unde au loc regulat piese de teatru independent. Publicul e extrem de restrâns, de regula 30-40 de persoane în condițiile actuale, așa că dacă reușești să prinzi un loc te vei simți ca la o reprezentație privată, pusă în scenă special pentru tine.

Foarte important, artiștii și întreaga echipă se întrețin din biletele acestor spectacole și după cum își poți imagina teatrul este una din artele căzute victimă acestei pandemii. Susținerea și participarea ta la spectacole chiar poate face o diferență.

Foto: pagina de facebook BIS Teatru
Vezi programul pieselor de teatru de la Grădina BIS:

4 - Dă-te cu placa de Stand Up Paddle pe un lac în apropierea orașului

Poate ai văzut acest sport practicat în alte țări și nu ai avut idee că e o activitate de care te poți bucura și la Sibiu. SUP (sau Stand Up Paddle) e o activitate spectaculoasă dar ușor de învățat, atât pentru adulți cât și pentru copii, și pe lângă asta ai ocazia să întâlnești oameni faini și să te bucuri de un picnic sau o hămăceală pe malul unui lac din apropierea orașului. Urmărește-le activitățile și alătură-te găștii Powplaca, cu siguranță e unul dintre cele mai faine lucruri pe care le poți face la Sibiu vara asta.

Foto: Pagina de facebook Powplaca
Urmărește profilul Powplaca:

5 - Bucură-te de bogăția și culorile Pieței Cibin

Poate te gândești că o piață de legume și fructe nu e tocmai un obiectiv turistic, dar nu de puține ori ni s-a întâmplat ca un turist străin să ne oprească pe stradă să ne întrebe cum poate ajunge la Piața Cibin. Asta și din cauză că, spre deosebire de alte orașe, la noi piața se află la o aruncătură de băț de centrul vechi și oferă un ”spectacol” de culori și produse locale.

Vara, piața e atât de bogată si interesantă că te face să îți dorești să gătești mai des, doar ca să te poți bucura din plin de produsele de sezon. În plus, pentru turiști ea poate fi și o sursă de ”suveniruri” comestibile, pentru că brânza și mezelurile locale ne-au făcut ușor celebri :).

Foto: Pagina de facebook Piețe Sibiu
Vezi cum ajungi la Piața Cibin:

6 - Încearcă una din experiențele culinare My Transylvania

Dacă tot ne-am ”apucat” de mâncare, puține evenimente pun mai bine în valoare gastronomia locală precum cele organizate de Asociația My Transylvania. Organizate în diverse sate săsești (și nu numai) din apropierea Sibiului, plimbările cu degustare propuse de acești ghizi pasionați ai rețetelor și produselor locale sunt niște experiențe de la care nu ai cum să pleci altfel decât încântat.

De cele mai multe ori, produsele pe care le vei gusta la ieșirile organizate de ei sunt gătite și pregătite cu mândrie de bucătărese locale, care vor fi bucuroase să te învețe și pe tine cum să reproduci aromele Mărginimii Sibiului la tine acasă. Și nu e doar despre mâncare - fiecare eveniment e diferit, și poate include o mică drumeție, o noapte cu cortul sau cu dormit în șură, un concert sau un workshop.

Foto: Pagina de facebook a Asociației My Transylvania, Gabriela Cuzepan
Înscrie-te la unul dintre evenimentele My Transylvania:

Spune-ne ce alte experiențe interesante de vară cunoști în Sibiu!

Trimite-ne ideile tale pentru a completa lista celor mai faine experiențe estivale la Sibiu prin formularul de contact de pe site sau pe paginile noastre de Social Media. Cele mai faine sugestii vor avea parte de o surpriză :).

Între timp, să ne bucurăm de vară! ☀️

Alte sugestii

La pas prin România Atractivă: Gusturi sibiene
Hai la iarbă verde în Sibiu! 🌿🌞🍽️
Sibiul în trend: mâncăruri și băuturi de încercat
Sibiul Festivalier 2024
O călătorie prin Sibiul de ieri și de azi