Casa Astronomului

Casa Astronomului


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Strada Azilului Nr.2, Sibiu, Romania, 550190

Telefon

Despre

Bine ati venit la Casa Astronomului in Sibiu!

Casa Astronomului va pune la dispozitie 4 camere, decorate in stil unic, cu vedere directa la Podul Minciunilor. Casa Astronomului complet renovata in anul 2014 se afla intr-o cladire care pastreaza si astazi elemente arhitecturale unice, care amintesc de farmecul său din sec. XV; XVII; 2/2 XIX - 1/2 XX.

Accesul in cladire se face printr-o construcţie semidurabilă din lemn de pe str. Azilului, cu mare valoare ambientala. Pe partea fatadei dinspre str. Ocnei s-a descoperit pe parcursul renovarii o dubla deschidere, o nisa, posibil romanica. De remarcat este si contrafortul situat la colţul clădirii care se ridică pe înălţimea casei.

Constructia sta marturie celor mai vechi urme de constructii durabile din oras. (Referinte:http://patrimoniu.sibiu.ro/cladiri/azilului/470)
Pictura murală de o valoare inestimabila din prima camera, din sec. XVII, reprezentand un Astronom notand coordonate pe un glob pamantesc, va introduce in atmosfera unica a caselor patriciene din trecut.

Dupa ce inspirati istoria oferita de Casa Astronomului, puteti porni in descoperirea punctelor de interes turistic care freamata si ele de istorie: Podul Minciunilor, Piata Mica, Casa Artelor, Turnul Sfatului, Piata Mare, Muzeul Brukenthal, Piata Huet bisericile si primaria si multe alte cladiri care asteapta sa fie descoperite.

Seara, dupa ce savurati o cina linistita in unul din restaurantele din apropiere si va delectati cu un pahar de vin in unul din barurile din vecinatate, sunteti asteptati sa va odihniti in camera confortabil amenajata pentru linistea si relaxarea dumneavoastra. Aveti la dispozitie baie cu dus, uscator de par, prosoape, sapun, sampon, asternuturi de calitate, TV, WiFi, incalzire centrala, aer conditionat, masuta/birou.

Casa Astronomului, pozitionata ultracentral, este locul ideal pentru o sedere pe termen mai lung, pentru familii cu copii sau chiar pentru o escapadă romantică.

Photo Gallery

Alte sugestii

Chalet Transylvania Sibiu

Pensiune

Townhouse Boutique

Pensiune

Lumiere Roof Sibiu

Pensiune

Smarald ****

Pensiune

Simar ***

Pensiune